Коли потрібно терміново нагодувати сім’ю, готую швидкий та смачний пиріг-піцу.
Коли немає часу і сил возитися з тістом, допоможе тонкий лаваш. Так, з ним за 10 хвилин можна зробити смачну страву, і швидкий пиріг-піца готовий. Начинку можна комбінувати на власний розсуд.
Швидкий та смачний пиріг-піца
Інгредієнти:
- лаваш тонкий 300 г
- морква по-корейськи 150 г
- ковбаса докторська 150 г
- твердий сир 150 г
- перець болгарський 1 шт.
- яйце 2 шт.
- олія 1 ч. л.
- кетчуп 2 ст. л.
- сметану 2 ст. л.
Приготування:
- Підготувати все потрібне.
- З лаваша вирізати круглі заготовки діаметром дна сковорідки, тут це 20 сантиметрів. Вийшло 10 пластів лаваша.
- Для начинки докторську ковбасу та сир натерти на буряковій тертці, болгарський перець очистити від насіння та подрібнити кубиками.
- На сковороду налити олію, прогріти і викласти перший пласт лаваша. Посипати сиром. Вогонь відразу ж виставити на мінімум і продовжувати збирання пирога прямо на плиті.
- Накрити другим колом, змастити соусом зі сметани та кетчупу. За бажанням можна використати будь-який інший соус.
- Розподілити терту ковбасу та трохи сиру.
- Знову лаваш, соус, болгарський перець та сир.
- Викласти круглий пласт лаваша, змастити соусом, розмістити корейську моркву та сир.
- Далі можна ще раз повторити всі шари або комбінувати начинки на свій розсуд. Але в кожному має бути сир, щоб пиріг не розвалювався. Зверху виявиться лаваш. Яйця збити виделкою та вилити на пиріг.
- Прикрити кришкою та прогріти на мінімальному вогні 5 хвилин. Яйце схопиться.
- Підвести широку лопатку та швидким рухом перевернути на інший бік. Посипати невеликою кількістю сиру. Знову закрити сковороду та смажити ще 5 хвилин.
Швидкий пиріг-піца готовий.Швидкий та смачний пиріг-піца
Нарізаємо та подаємо до столу. Смачного!
Джрело: