Так чи інакше, але найсмачніші чевапчичи мене навчила готувати подруга зі Словаччини. Як вона сказала — рецепт не такий і складний. Головне — призвичаїтися.
Готуємо смачну страву
Інгредієнти:
- фарш (м’ясо, наприклад, яловичина) — 700 г
- 2 зубчики часнику
- 0,5 головки цибулини
- по 1 щіпці перцю і солі
- стіл. л. подрібненого кропу
- чайну л. лимонного соку
Для соусу:
- ложка майонезу
- 3 стол.л. йогурту
- 2 зубки часнику
- перець і сіль
Приготування:
- Фарш перемішати з сіллю, цибулею і перцем. Додати сік лимона, коріандр, часник і кріп. Ми залишаємо на півгодини.
- У миску влити майонез і йогурт.
- Соус вийде густим.
- Додати сіль, перець, 2 зубчики часнику, трохи кропу. З м’яса сформувати невеликі кульки і трохи їх розкачати.
- Потім нанизати на палички для шашликів, які заздалегідь намочили в холодній воді.
- Смажити на сковороді з усіх боків, щоб м’ясо набуло коричневий колір.
- Можна і по-іншому: деко змастити вершковим маслом і запікати близько півгодини при температурі 180 градусів.
- Подавати це страву з соусом і картоплею — відварною, смаженою. Не забувайте і про овочевому салаті.
Джрело: