Філіжанка

Ніде не їла чевапчичи смачніше, ніж у подруги зі Словаччини. Готую за її рецептом вже багато років

Ніде не їла чевапчичи смачніше, ніж у подруги зі Словаччини. Готую за її рецептом вже багато років

Так чи інакше, але найсмачніші чевапчичи мене навчила готувати подруга зі Словаччини. Як вона сказала — рецепт не такий і складний. Головне — призвичаїтися.

Готуємо смачну страву

Інгредієнти:

  • фарш (м’ясо, наприклад, яловичина) — 700 г
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 головки цибулини
  • по 1 щіпці перцю і солі
  • стіл. л. подрібненого кропу
  • чайну л. лимонного соку

Для соусу:

  • ложка майонезу
  • 3 стол.л. йогурту
  • 2 зубки часнику
  • перець і сіль

Приготування:

  1. Фарш перемішати з сіллю, цибулею і перцем. Додати сік лимона, коріандр, часник і кріп. Ми залишаємо на півгодини.
  2. У миску влити майонез і йогурт.
  3. Соус вийде густим.
  4. Додати сіль, перець, 2 зубчики часнику, трохи кропу. З м’яса сформувати невеликі кульки і трохи їх розкачати.
  5. Потім нанизати на палички для шашликів, які заздалегідь намочили в холодній воді.
  6. Смажити на сковороді з усіх боків, щоб м’ясо набуло коричневий колір.
  7. Можна і по-іншому: деко змастити вершковим маслом і запікати близько півгодини при температурі 180 градусів.
  8. Подавати це страву з соусом і картоплею — відварною, смаженою. Не забувайте і про овочевому салаті.

Джрело:

plyashka.com