Доброго, мирного дня, господиньки!
Я до вас знову з рецептом від Ірини Онишкевич. Але то вже не пляцок, а м’ясний хлібець, у народі називають “Заєць”. Готується дуже, ну дуже просто, а виходить смакота! На Великодні свята до м’ясної нарізки-саме те, що треба!
Інгредієнти:
- 1,2 кг фаршу (я перемолола на м’ясорубці шинку)
- 3 яйця
- 3 цибулі
- 2 моркви
- 50 г панірувальних сухарів
- Сіль, перець, улюблені спеції до смаку.
Приготування:
- Перемолоти на м’ясорубці м’ясо, цибулю, моркву. Нічого не обсмажуємо. З’єднуємо всі компоненти.
- М’ясо може бути любе, яке вам до смаку. Додаємо яйця, сіль перець і приправи до смаку та сухарі. Все гарненько перемішуємо до однорідності та вибиваємо наш фарш, як на котлети.
- Вибиваємо до тих пір, поки м’ясо не буде однією грудочкою, не буде ділитися і не липнути до рук. Форму застелити пергаментом, руки змастити олією, умовно розділити фарш на дві частини і формуємо наші хлібці, як велику котлету.
- Можна сформувати один великий. Я робила пів порції, тому сформувала один хлібець. Ще у середину хлібця я поклала три яйця-так мені захотілось.
- Підправляємо у формі, щоб були гарні, вибиємо яйце, збиваємо виделкою і намазуємо наш хлібець. Зверху можна посипати тмином чи коріандром. Я посипала конжутом.
- Випікаємо при 200* до готовності. Мій на пів порції випікався 1год., великий буде довше. Час залежить від розміру хлібця-до зарум’янення і готовності. Охолодити та смакуємо!
Смачного!
Чудовий рецепт від прекрасної господині – Лілія Мацько
Джрело: