Філіжанка

М’ясний хлібець “Заєць” – готується ну дуже просто, а виходить смакота! На Великодні свята до м’ясної нарізки-саме те, що треба!

М'ясний хлібець "Заєць" - готується ну дуже просто, а виходить смакота! На Великодні свята до м'ясної нарізки-саме те, що треба!

Доброго, мирного дня, господиньки!
Я до вас знову з рецептом від Ірини Онишкевич. Але то вже не пляцок, а м’ясний хлібець, у народі називають “Заєць”. Готується дуже, ну дуже просто, а виходить смакота! На Великодні свята до м’ясної нарізки-саме те, що треба!

М'ясний хлібець "Заєць" - готується ну дуже просто, а виходить смакота! На Великодні свята до м'ясної нарізки-саме те, що треба!

Інгредієнти:

  • 1,2 кг фаршу (я перемолола на м’ясорубці шинку)
  • 3 яйця
  • 3 цибулі
  • 2 моркви
  • 50 г панірувальних сухарів
  • Сіль, перець, улюблені спеції до смаку.

Приготування:

  1. Перемолоти на м’ясорубці м’ясо, цибулю, моркву. Нічого не обсмажуємо. З’єднуємо всі компоненти.
  2. М’ясо може бути любе, яке вам до смаку. Додаємо яйця, сіль перець і приправи до смаку та сухарі. Все гарненько перемішуємо до однорідності та вибиваємо наш фарш, як на котлети.
  3. Вибиваємо до тих пір, поки м’ясо не буде однією грудочкою, не буде ділитися і не липнути до рук. Форму застелити пергаментом, руки змастити олією, умовно розділити фарш на дві частини і формуємо наші хлібці, як велику котлету.
  4. Можна сформувати один великий. Я робила пів порції, тому сформувала один хлібець. Ще у середину хлібця я поклала три яйця-так мені захотілось.
  5. Підправляємо у формі, щоб були гарні, вибиємо яйце, збиваємо виделкою і намазуємо наш хлібець. Зверху можна посипати тмином чи коріандром. Я посипала конжутом.
  6. Випікаємо при 200* до готовності. Мій на пів порції випікався 1год., великий буде довше. Час залежить від розміру хлібця-до зарум’янення і готовності. Охолодити та смакуємо!

Смачного!

М'ясний хлібець "Заєць" - готується ну дуже просто, а виходить смакота! На Великодні свята до м'ясної нарізки-саме те, що треба!

Чудовий рецепт від прекрасної господині – Лілія Мацько

Джрело:

plyashka.com