Дуже простий рецепт пиріжків на кефірному тісті, які ви можете робити з різною начинкою. Тісто завжди вдало виходить і залишається повітряним та м’яким. Начинку ви можете зробити найрізноманітнішу, з шинки, сосисок, шинки та грибів. Можна ще додати насіння кунжуту чи кмину, якщо ви любите такі добавки.
Інгредієнти:
- кефір, 300 мл
- яйце, 1 шт
- сіль, 1 ч.л
- борошно, близько 250 г
- сода, 1 ч. л
- олія, 2 ст.л
- ковбаса та сир по 120 г
- яйця варені, 2 шт.
- цибуля зелена і кріп.
Приготування:
- Кефір кімнатної температури змішуємо із сіллю та яйцем, перебиваємо масу віночком.
- Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо густе тісто.
- Всипаємо соду та активно все перемішуємо.
- Вливаємо олію і перемішуємо.
- Ковбасу та сир, яйця тремо на великій тертці, змішуємо.
- Додаємо різаний пучок зеленої цибулі та кріп, перемішуємо.
- Тепер усю масу змішуємо із тістом.
- Перекладаємо тісто у пакет, відрізаємо куточок.
- Розігріваємо в сковороді олію і видавлюємо палички тіста.
- Обсмажуємо такі палички – пончики до рум’яності із двох боків.
Дуже оригінальна подача смачних і ситних пиріжків завжди подобається дітям і вони із задоволенням їх їдять і беруть із собою в школу і на прогулянку.
Джрело: