Філіжанка

Беру 1 капусту і готую “гору” соковитих конвертиків – шкодую, що не готувала так раніше: проста, але дуже смачна страва з капусти

Беру 1 капусту і готую "гору" соковитих конвертиків – шкодую, що не готувала так раніше: проста, але дуже смачна страва з капусти

Хрустке панірування, тягуча ароматна сирна начинка, і соковита капуста – це відмінна гаряча закуска, страва смачна і незвичайна.

Інгредієнти:

  • капуста білокочана 1 к.
  • яйце 2 шт.
  • шинка або ковбаса докторська 200 гр.
  • сир твердий 100 гр.
  • часник 2 зубця
  • петрушка свіжа пучок
  • борошно 1 ст. л.
  • сухарі панірувальні 2 ст. л.
  • олія для смаження
  • сіль 0,5 ч. л.
  • паприка мелена 0,25 ч. л.

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне.
  2. Капусту звільнити від верхніх листочків, вирізати качан і опустити в киплячу підсолену воду. Варити 10 хвилин, при необхідності перевертати. Дістати на тарілку, дати охолонути і відокремити листя.
  3. Для начинки натерти на терці твердий сир і докторську ковбасу. За бажанням можна використовувати інші копченості або м’ясо. Додати подрібнений в кашку часник і нарубану петрушку. Перемішати.
  4. У капустяних листочків зрізати грубі прожилки, на край викласти чайну ложку начинки. Загорнути конвертиком на зразок голубців.
  5. Для кляра приготувати три тарілки: з борошном, панірувальними сухарями і яйцями ( збовтати виделкою з меленою паприкою ). Солити ні начинку, ні кляр, не потрібно, так як сіль використовувалася при варінні капусти, цього цілком достатньо.
  6. Обваляти конвертик в борошні, потім занурити в яйце, і обсипати сухарями.
  7. Викласти капустяні заготовки на розігріту з олією сковорідку і смажити на середньому нагріванні по 2 хвилини з кожного боку до підрум’янення панірування.

Смакота з капусти готова. Приємного приготування та смачного Вам друзі!

Джрело:

plyashka.com