Заварний хліб з сухим молоком
На фото 6, 5 кг хліба, п’ять замісів для хлопців. Улюблений рецепт, який я вже готувала сотні раз, це мій заварний хліб. Його полюбили багато господинь з нашої групи. Сьогодні цікавий варіант з додаванням сухого молока. Смак стає більш вираженим, злегка молочним, обов’язково спробуйте. Ніжний, м’якенький, корочка не хрумтить. Доречі цей хлібчик залишається м’яким не один день. Скептики які скажуть, що так робити не можно, хай зроблять і побачать свій результат.
Інгредієнти:
- 250 мл теплої води
- 250 мл окропу
- 2 ч. л. цукру
- 1, 5 ч. л. сухих дріжджів
- 1 – 1, 5 ч. л. солі
- 3, 5 ст. л. олії
- 5 ст. борошна
- 2 ст. л. з гіркою сухого молока
Приготування:
- В теплу воду 250 мл, додайте цукор та дріжджі, залиште на 2 – 3 хвилини.
- В миску просійте борошно, додайте сіль та 3 ст. л. олії, сухе молоко. Додайте воду з дріжджами та цукром, перемішайте.
- Влийте 250 мл окропу( це кипяток), та ретельно перемішайте за допомогою ложки. Потім замісіть тісто руками. Воно м’якеньке, злегка липне до рук. Наприкінці замісу додайте 0, 5 ст. л. олії.
- Накрийте миску, залишіть на 1 – 1, 5 години, для підходу. Один раз тісто треба обмяти.
- Сформуйте заготовки, перекладіть в змащені форми. Накрийте та дайте підійти хвилин 20 – 30.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів 40 хвилин.
Я не змащую верх хліба ні перед випіканням, ні після.
Смачних та приємних моментів!
Автор чудового рецепту – Марина Гармаш
Джрело: