Філіжанка

ПІСНІ смажені пиріжки з квашеною капустою – улюблений рецепт, яким я користуюсь не лише в піст

ПІСНІ смажені пиріжки з квашеною капустою - улюблений рецепт, яким я користуюсь не лише в піст

Від таких смачних, апетитних, золотистих пиріжків точно ніхто не відмовиться! Смажені пиріжки на такому тісті завжди виходять пишні, м’які та повітряні.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне -+/- 480 г.
  • Дріжджі сухі – 7 г.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода тепла – 300 мл.
  • Олія – 2 ст. л.

Начинка:

  • Капуста квашена (віджата від розсолу) – 600 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія для смаження – 2-3 ст. л.
  • Сіль, спеції до смаку
  • Олія для смаження пиріжків

Приготування:

  1. Приготуємо начинку. Капусту віджати від розсолу (якщо капуста кислувата – промийте її у холодній воді).
  2. Цибулю очистити, нарізати на середні кубики. У глибоку сковороду налити трохи олії та обсмажити до прозорості.
  3. Додати капусту, перемішати, зменшити вогонь, закрити кришкою та тушкувати 10-20 хвилин. Капусту потрібно помішувати, якщо рідини мало додайте трохи води. Додати цукор, спеції, сіль до смаку (не пересоліть! капуста солона) перемішати.
  4. Знімаємо з вогню, можна перекласти капусту в сито, щоб забрати зайву олію і даємо охолонути.
  5. Приготуємо тісто. У мисці для замішування змішати теплу воду, дріжджі, цукор, сіль, олію.
  6. Додати частинами борошно. Замісити тісто руками чи міксером. Тісто для смаження пиріжків не повинно бути занадто крутим, тісто буде м’яким і трохи липне до рук.
  7. Миску змастити олією. Тісто сформувати в кулю, покласти в миску, накрити плівкою, поставити в тепле місце приблизно на 1 годину для підйому.
  8. Тісто, що підійшло, викладаємо на робочу поверхню, щоб тісто не липло, змащуємо руки і робочу поверхню трохи олією. Ділимо тісто на рівні частини у вигляді кульок (приблизно 18), даємо тісту трохи підійти 5 хвилин.ПІСНІ смажені пиріжки з квашеною капустою - улюблений рецепт, яким я користуюсь не лише в піст
  9. Кожну кульку подушечками пальців акуратно розминаємо в коржик, кладемо начинку, приблизно по одній столовій ложці.ПІСНІ смажені пиріжки з квашеною капустою - улюблений рецепт, яким я користуюсь не лише в піст
  10. Защипуємо краї тіста та формуємо пиріжок.ПІСНІ смажені пиріжки з квашеною капустою - улюблений рецепт, яким я користуюсь не лише в піст
  11. Наливаємо в глибоку сковороду олію, розігріваємо, викладаємо пиріжки швом вниз і смажимо на середньому вогні до золотистого кольору. Гарячі пиріжки дістаємо шумівкою і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.ПІСНІ смажені пиріжки з квашеною капустою - улюблений рецепт, яким я користуюсь не лише в піст

Пиріжечки з капустою готові! Вони вийшли м’які, повітряні та дуже смачні. Смачного!

Джрело:

plyashka.com