Від таких смачних, апетитних, золотистих пиріжків точно ніхто не відмовиться! Смажені пиріжки на такому тісті завжди виходять пишні, м’які та повітряні.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне -+/- 480 г.
- Дріжджі сухі – 7 г.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода тепла – 300 мл.
- Олія – 2 ст. л.
Начинка:
- Капуста квашена (віджата від розсолу) – 600 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Олія для смаження – 2-3 ст. л.
- Сіль, спеції до смаку
- Олія для смаження пиріжків
Приготування:
- Приготуємо начинку. Капусту віджати від розсолу (якщо капуста кислувата – промийте її у холодній воді).
- Цибулю очистити, нарізати на середні кубики. У глибоку сковороду налити трохи олії та обсмажити до прозорості.
- Додати капусту, перемішати, зменшити вогонь, закрити кришкою та тушкувати 10-20 хвилин. Капусту потрібно помішувати, якщо рідини мало додайте трохи води. Додати цукор, спеції, сіль до смаку (не пересоліть! капуста солона) перемішати.
- Знімаємо з вогню, можна перекласти капусту в сито, щоб забрати зайву олію і даємо охолонути.
- Приготуємо тісто. У мисці для замішування змішати теплу воду, дріжджі, цукор, сіль, олію.
- Додати частинами борошно. Замісити тісто руками чи міксером. Тісто для смаження пиріжків не повинно бути занадто крутим, тісто буде м’яким і трохи липне до рук.
- Миску змастити олією. Тісто сформувати в кулю, покласти в миску, накрити плівкою, поставити в тепле місце приблизно на 1 годину для підйому.
- Тісто, що підійшло, викладаємо на робочу поверхню, щоб тісто не липло, змащуємо руки і робочу поверхню трохи олією. Ділимо тісто на рівні частини у вигляді кульок (приблизно 18), даємо тісту трохи підійти 5 хвилин.
- Кожну кульку подушечками пальців акуратно розминаємо в коржик, кладемо начинку, приблизно по одній столовій ложці.
- Защипуємо краї тіста та формуємо пиріжок.
- Наливаємо в глибоку сковороду олію, розігріваємо, викладаємо пиріжки швом вниз і смажимо на середньому вогні до золотистого кольору. Гарячі пиріжки дістаємо шумівкою і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Пиріжечки з капустою готові! Вони вийшли м’які, повітряні та дуже смачні. Смачного!
Джрело: