Готую цю смакоту кожен день з того, що є в будь-якому холодильнику, з простих і доступних продуктів печу незрівнянну випічку з начинкою – з’їдаються миттєво. Всі завжди в захваті від такої випічки, простий рецепт дріжджового тіста.
Інгредієнти:
- тепле молоко – 1 скл. – 250 мл
- дріжджі – 1 ч. л. – 4 г
- цукор – 1 ст. л. – 20 г
- 1 яйце
- борошно – 3 склянки ( 200 мл ) – 390 г
- сіль – 0,5 ч. л. – 4 г
- олія – 4 ст. л. – 30 мл
Начинка:
- сир твердий – 100 г
- сир – 100 г
- зелена цибуля – 40 г
Приготування:
- Для початку треба приготувати просте дріжджове тісто і залишити на 40 – 50 хвилин відпочити, тісто має піднятися і збільшитися в обсязі.
- За цей час приготувати начинку, натерти на великій терці твердий сир і сир, можна додати нарізану зелену цибулю.
- Тісто розділити на 12 рівні частини, скачати в колобок і розкачуємо в круглий пласт.
- На одну половину викладаємо начинку, закриваємо другою половиною і змотувати заготовки як показано на фото.
- Заготовки перенести в круглу кондитерську форму, залишити на 25-30 хвилин.
- Змастити жовтком, після чого ставимо в духовку при температурі 180 градусів на 30-35 хвилин і можна подавати на стіл.
Джрело: