Найсмачніший, м’який та повітряний бісквітний рулет, який легко згортається! Можна будь-яку начинку – полуницю, вишню, малину тощо.
Інгредієнти:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Борошно – 160 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Олія без запаху – 2 ст. л.
Для начинки:
- Чорнослив без кісточок – 250 гр.
- Вершки 33% – 300 мл.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Тертий шоколад – 50 гр.
Приготування:
- Збити яйця на високій швидкості до утворення піни. Потім поступово додати цукор, ванільний цукор, збивати до утворення густої, світлої маси. До стійких піків.
- Всипати борошно, розпушувач, добре перемішати лопаткою до однорідної маси, щоб не було грудочок.
- Додати в тісто олію перемішати.
- Деко застелити пергаментом, вилити тісто, акуратно вирівнюючи і розподіляючи його по деку за допомогою лопатки. Шар тіста має бути не більше 1 см. Випікати при 190 градусах 10-12 хвилин. Як тільки почне рум’янитися, а тісто пружинити при натисканні пальцем, дістати лист з духовки.
- Гарячий корж перекласти на рушник, зняти папір, обрізати краї, перевернути корж, щоб лежав рівною стороною на рушник.
- Скачати тісто у рулет, використовуючи рушники. Скачувати так, щоб рівний бік, який був на пергаменті, виявився зовні. Дати трохи охолонути.
- Чорнослив потрібно нарізати на невеликі шматочки. Чорнослив потрібно брати м’ясистий та м’який.
- Збити вершки з цукровою пудрою, до густої маси.
- Розгорнути акуратно рулет, змастити збитими вершками. Вершки трохи залишити для прикраси. Змастити так, щоб залишався порожнім 1 см від кожного краю.
- Посипати тертим шоколадом. Розкласти чорнослив.
- Згорнути рулет назад. Зверху прикрашаємо вершками, що залишилися, або цукровою пудрою, за бажанням можна зверху полити шоколадною глазур’ю або посипати тертим шоколадом. Дати рулету просочитися протягом 2 годин.
- Рулет із чорносливом та збитими вершками готовий! Замість чорносливу можна використовувати будь-яку іншу начинку, яка вам подобається. Такий рулет може бути десертом на будь-якому столі. Всім смачного! Готуйте із задоволенням!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!
Джрело: