Філіжанка

Найсмачніший, м’який та повітряний бісквітний рулет, який легко згортається: змінюю будь-яку начинку і завжди новий смак

Найсмачніший, м'який та повітряний бісквітний рулет, який легко згортається: змінюю будь-яку начинку і завжди новий смак

Найсмачніший, м’який та повітряний бісквітний рулет, який легко згортається! Можна будь-яку начинку – полуницю, вишню, малину тощо.

Інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Олія без запаху – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Чорнослив без кісточок – 250 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Тертий шоколад – 50 гр.

Приготування:

  1. Збити яйця на високій швидкості до утворення піни. Потім поступово додати цукор, ванільний цукор, збивати до утворення густої, світлої маси. До стійких піків.
  2. Всипати борошно, розпушувач, добре перемішати лопаткою до однорідної маси, щоб не було грудочок.
  3. Додати в тісто олію перемішати.
  4. Деко застелити пергаментом, вилити тісто, акуратно вирівнюючи і розподіляючи його по деку за допомогою лопатки. Шар тіста має бути не більше 1 см. Випікати при 190 градусах 10-12 хвилин. Як тільки почне рум’янитися, а тісто пружинити при натисканні пальцем, дістати лист з духовки.
  5. Гарячий корж перекласти на рушник, зняти папір, обрізати краї, перевернути корж, щоб лежав рівною стороною на рушник.
  6. Скачати тісто у рулет, використовуючи рушники. Скачувати так, щоб рівний бік, який був на пергаменті, виявився зовні. Дати трохи охолонути.
  7. Чорнослив потрібно нарізати на невеликі шматочки. Чорнослив потрібно брати м’ясистий та м’який.
  8. Збити вершки з цукровою пудрою, до густої маси.
  9. Розгорнути акуратно рулет, змастити збитими вершками. Вершки трохи залишити для прикраси. Змастити так, щоб залишався порожнім 1 см від кожного краю.
  10. Посипати тертим шоколадом. Розкласти чорнослив.
  11. Згорнути рулет назад. Зверху прикрашаємо вершками, що залишилися, або цукровою пудрою, за бажанням можна зверху полити шоколадною глазур’ю або посипати тертим шоколадом. Дати рулету просочитися протягом 2 годин.
  12. Рулет із чорносливом та збитими вершками готовий! Замість чорносливу можна використовувати будь-яку іншу начинку, яка вам подобається. Такий рулет може бути десертом на будь-якому столі. Всім смачного! Готуйте із задоволенням!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Джрело:

plyashka.com