БЕЗ ЗАМІСУ! Без використання пшеничного борошна [Без дріжджів]. Простий та швидкий рецепт булочок як альтернатива хлібу.
Інгредієнти:
- 6 ст. ложок мигдального борошна
- 1/3 ч. ложки розпушувача
- 2 ст. ложки натертого сиру
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- 2 великі яйця
- 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла
- Насіння кунжуту для прикраси (за бажанням)
- Вершкове масло для змащування форм
- За бажанням можна додати щіпку солі
ВИХІД: 2 шт. по 110 гр.
Приготування:
- Тісто готується дуже швидко, тому відразу вмикаємо духовку на розігрів до температури 180 градусів. У зручну ємність, в якій замішуватимемо тісто, кладемо 6 ст. л. мигдального борошна, додаємо 1/3 ч. л. розпушувача для тіста, 2 ст. л. натертого сиру, за бажанням видавлюємо 1 зубчик часнику і додаємо 2 яйця. Сіль я не додаю, тому що сир солоний, але за бажанням можна додати дрібку солі. Беремо вінчик і ретельно все перемішуємо. Тепер додаємо 2 ст. л. розтопленого вершкового масла і знову перемішуємо до однорідності.
- Беремо жароміцні форми для випічки і змащуємо вершковим маслом. Я поділила тісто на 2 невеликі форми. Можна випікати в одній формі розміром більше, головне, не заповнювати тістом до верху, т. як. воно при випіканні ще збільшиться в обсязі. Можна випікати у силіконових формах, тоді можна олією не змащувати.
- Для краси можна посипати кунжутом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 25 хвилин. Час випікання та температурний режим можуть відрізнятися залежно від особливостей вашої духовки. Коли булочки підрум’янилися, дістаємо їх із духовки, виймаємо з форм, даємо повністю охолонути і можна розрізати.