Філіжанка

«Вишневе намисто» – вишуканий пляцок, який Вас точно здивує. Надзвичайно смачний та ніжний пляцок на основі горіхових коржів з вишнями і заварним кремом

«Вишневе намисто» 🍒 - вишуканий пляцок, який Вас точно здивує. Надзвичайно смачний та ніжний пляцок на основі горіхових коржів з вишнями і заварним кремом

«Вишневе намисто»  – вишуканий пляцок, який Вас здивує

«Вишневе намисто» – надзвичайно смачний та ніжний пляцок на основі горіхових коржів з вишнями . Крем заварний з жовтками та насиченим смаком ванілі. Гарний варіант для будь-якого свята.

Інгредієнти:

на 2 коржі:

  • 10 білків
  • дрібка солі
  • 200 г цукру
  • 1 cт.л кукурудзяного крохмалю
  • 100 г борошна
  • 100 г печива
  • 150 г волоських горіхів

Крем:

  • 10 жовтків
  • 70 г цукру
  • 20 г ванільний цукор
  • 35 г кукурудзяного крохмалю
  • 350 мл молока
  • 150 г вершкового масла

Додаткові інгредієнти:

  • 300 г вишень у власному соку

Приготування:

Коржі:

  1. Для приготування одного коржа: п’ять білків збити з дрібкою солі, 100 г цукру та пів столової ложки крохмалю до густої маси. Додати 75 г мелених горіхів, 50 г меленого печива, 50 г борошна та перемішати.
  2. Випікати 2 коржі протягом 20-25 хв кожен при 175 °С у формі розміром 25×35 см.

Крем:

  1. Жовтки з цукром та ванільним цукром збити до “побіління”. Додати крохмаль та молоко, перемішати до однорідності. Довести до кипіння, проварити 3-4 хв.
  2. Масло збити до пухкої маси. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем, збити міксером.

Складання пляцка:

  1. Охолоджені коржі розрізати на 2 частини (пляцок складатиметься з 4 коржів). Розмір фінального пляцка буде 17,5х25 см!
  2. Складання: корж, четвертина крему – корж, четвертина крему, вишні, четвертина крему – корж, четвертина крему – корж.
  3. Пляцок оздобити на власний розсуд.
  4. Поставити у холодильник на 12-24 год злегка притиснувши.

«Вишневе намисто» 🍒 - вишуканий пляцок, який Вас точно здивує. Надзвичайно смачний та ніжний пляцок на основі горіхових коржів з вишнями і заварним кремом

Відео рецепт Ви можете переглянути у автора – “Разом за столом”

Джрело:

plyashka.com

Recent posts