Філіжанка

Всі шукають рецепт цього тортика! Торт на сковороді за 30 хвилин – духовка не знадобиться: смачна, м’яка і не нудотна домашня випічка до чаю

Всі шукають рецепт цього тортика! Торт на сковороді за 30 хвилин - духовка не знадобиться: смачна, м'яка і не нудотна домашня випічка до чаю

У цьому тортику коржі ми випікаємо на сковороді. Торт готується просто та швидко.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 1 п (10 г) ванільного цукру
  • 150 мл молока
  • 40 г раф. олії
  • 180 г борошна
  • 1 ч. л розпушувача
  • 2 ст. л. какао
  • дрібка солі
  • масло для змащування сковороди

Для просочення:

  • 100 мл води
  • 1 ст. л цукру

Для крему:

  • 300 мл жирних вершків 33 %
  • 3 ст. л цукрової пудри
  • 300 г вершкового сиру чи маскарпоне

Для прикраси:

  • 1 плитка шоколаду 90 г
  • 20-30 г масла або олії

Приготування:

  1. У миску розбиваємо 3 середні яйця, додаємо 100 г цукру та 1п (10 г) ванільного цукру. Яйця збиваємо міксером до легкої піни, сильно збивати не потрібно.
  2. Далі вливаємо 150 мл молока та 40 г раф. олії. Перемішуємо вінчиком або недовго міксером.
  3. Окремо до 180 г борошна додаємо 1 ч.л розпушувача та 2 ст.л какао. Перемішуємо.
  4. Сухі інгредієнти просіюємо через сито у миску зі збитими яйцями. Додаємо порційно. Тісто замішуємо вінчиком чи міксером на низьких оборотах. Також на цьому етапі всипаємо щіпку солі.
  5. Готове тісто середнє за густотою. Воно легко стікає з вінчика.
  6. Випікаємо коржі на розігрітій сковороді (d – 24 см) на вогні нижче за середній. Обов’язково сковороду змащуємо вершковим маслом. Потім виливаємо в неї ~1,5 половника тіста і розділимо дном сковороди.
  7. Випікаємо коржі ~ по 2-3 хв із кожного боку під закритою кришкою. Як верх став матовим і на ньому з’явилися бульбашки, перевертаємо лопаткою на інший бік. Потім накриваємо кришкою та допікаємо. З порції продуктів вихід 4 коржі.
  8. Готуємо просочення. У сковороду або каструлю виливаємо 100 мл води, додаємо 1 ст. л. цукру. Перемішуємо. Просочення доводимо до кипіння, потім вимикаємо нагрівання та остуджуємо до кімнатної температури.
  9. Далі всі коржі підрівнюємо на один розмір. Робимо це за допомогою тарілки, кришки чи роз’ємного кільця. У мене d – 18 см.
  10. Для крему в чисту суху миску виливаємо 300 мл холодних вершків жирністю 33%, додаємо 3 ст.л цукрової пудри. Продукти збиваємо міксером 5-7 хв на швидкості вище за середню до стійких піків.
  11. Потім додаємо 300 г вершкового сиру чи маскарпоне. Його можна замінити на пастоподібний сир. Перемішуємо міксером до однорідної консистенції.
  12. Виходить густий крем, який тримає форму та не спадає з лопатки.
  13. Формуємо торт. На дно роз’ємного кільця викладаємо корж. Змащуємо його рясно просоченням. Потім крем візуально ділимо на 4 частини + 2 ст. л відкладаємо для боків. Змащуємо кремом корж та викладаємо наступний. Останній корж просочуємо зі зворотного боку і кремом зверху не змащуємо.
  14. Після того як сформували торт відразу можемо видалити роз’ємне кільце. Тому цей торт можна збирати і без нього.
  15. Змащуємо боки торта кремом. Шпателем із зубчиками робимо візерунок.
  16. Верх торта покриваємо розтопленим шоколадом – 1 плитка (90 г).

    Краще до шоколаду додати 20-30 г масла або олії, тоді він не буде тріскатись при нарізці.

  17. За бажанням торт можна зверху прикрасити кремом.
  18. Наприкінці торт ставимо в холодильник для просочення та стабілізації на 2-3 год.

Готовий торт смачний, м’який і не нудотний. Крем багатий на смак і він робить торт більш святковим. Коржі м’які, середні за вологістю (їх потрібно добре просочувати) і щільніші за бісквіт з духовки. Коржі схожі на панкейки. Загалом вийшло дуже смачно!

Всім смачного!

Джрело:

plyashka.com

Recent posts