Приготуємо торт “Марс”. Він дуже доступний і прикрасить ваш стіл, а відгуки про нього лшише позитивні, всі дякують за чудовий рецепт – готуйте і нехай смакує!
Інгредієнти:
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 250 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Олія – 100 мл.
- Сода – 1,5 ч. л.
- Борошно – 650 – 700 гр. (залежить від консистенції)
- Сіль – щіпка
- Какао – 5 ст. л.
Приготування:
- З’єднати яйця, цукор, масло, мед, сіль, соду 0,5 ч. л., какао. Перемішати та поставити на водяну баню. До появи бульбашок постійно перемішувати
- Після того, як прибрали масу з вогню додати 250 г борошна, перемішати і дати охолонути.
- Після повного остигання тіста додати 1 ч. л соди і частину борошна, що залишилася. Довго тісто не замішувати, оскільки воно слабшає. Прибрати у холод на 20 хвилин
- Розділити тісто на 3 частини (у мене вийшли по 420 гр.)
- Розкачати, наколоти вилкою і випікати кожен по 5 – 7 хвилин, при 180 ° С.
Крем:
- Вершки холодні 33% – 500 мл.
- Згущене молоко – 1 банка
- Шоколад розтоплений – 100 гр.
- Збити вершки до загустіння, починаючи з маленької швидкості і збільшуючи, як тільки вершки загуснуть зменшити швидкість і додати згущене молоко
- Розтопити плитку шоколаду і тонким цівком ввести в крем
- Просочити можна коржі різними способами, я використовувала 100 мл. лікеру + 2 ст. л. цукру
Складання: корж – просочення – крем – карамель (у мене покупна), але Ви можете приготувати домашню, рецепт тут.
Останній шар я змастила кремом, охолодила і полила шоколадною помадкою.
Помадка:
- Какао – 3 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Вода – 6 ст. л.
- Олія – 1 ст. л.
Готувати на середньому вогні. До закипання. Не кип’ятити!
Джрело: