Пляцок-сирник «Білосніжний». Неймовірна випічка з курагою до будь-якого свята
У цьому рецепті пропонуємо надзвичайно смачний новий пляцок-сирник «Білосніжний» з сирною начинкою та ніжним кремом. Тонкий шар какао та шоколад в середині кураги додають легкого аромату, які так вишукано доповнюють смак лимону та ванілі в начинці.
Інгредієнти:
Сирна начинка для коржа:
- 2 яйця
- 180 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- 25 г кукурудзяного крохмалю
- 130 г сметани
- ½ цедра лимону
- 30 г манки
- 500 г сиру
Тісто:
- 2 жовтки
- 130 г цукру
- 70 г сметани
- 120 г вершкового масла
- 320 г борошна
- 6 г розпушувач
- 20 г какао
- 250 г кураги
- 70 г чорного шоколаду
Крем:
- 400 мл молока
- 70 г цукру
- 40 г ванільного пудингу
- 150 г вершкового масла
Приготування:
Сирна начинка для коржа:
- Сир перемолоти на однорідну масу.
- Білки збити зі цукром та ванільним цукром, додати яєчні жовтки, крохмаль, сметану, цедру лимону та манку; вкінці перемелений сир, добре вимішати.
Курага:
Курагу залити окропом та залишити на 15 хв. Злити воду.
Тісто:
- Жовтки злегка збити з цукром, додати сметану, розтоплене масло, борошно, розпушувач та замісити тісто.
- Тісто помістити на деко 25×35 см, сформувавши корж висотою 1.5 см. Тісто посипати какао.
- Курагу наповнити шоколадом та викласти на тісто.
- Сирною начинкою покрити курагу.
- Випікати 50 хв при 180 °С.
Крем:
- У 200 мл холодного молока розчинити пудинг і поволі, помішуючи, влити у 200 мл киплячого молока з цукром. Довести до кипіння, проварити 3-4 хв й охолодити.
- Масло збити 6-7 хв. Порціями додавати заварний крем, постійно збиваючи ще 15 хв.
Складання пляцка:
- Корж розрізати поперек на 2 частини.
- ¾ частини крему помістити між двома коржами, ¼ використати для пляцка.
- У холодильник на 12-24 г.
Автор рецепту – “Разом за столом”
Джрело: