Філіжанка

Лінивий медовик без розкочування коржів. Смак і аромат меду навіть сильніше виражений, а часу витрачається значно менше

Лінивий медовик без розкочування коржів. Смак і аромат меду навіть сильніше виражений, а часу витрачається значно менше

Приготувати лінивий медовик без розкочування коржів можна швидко і без особливого клопоту. Згодна, він відрізняється від класичного Медовика.

Такий, справжній, багатошаровий Медовик незрівнянно куховарить моя мама. Мене вона, звичайно, теж навчила, але у мене на нього вічно не вистачає часу. Та й таким божественно смачним, як у мами, все одно не виходить. виходить просто смачним. Як то кажуть: “Одні і ті ж штучки, та різні ручки”.

Зате я колись навчилася куховарити лінивий медовик. І, за твердженням моїх близьких, він нітрохи не гірше. А мама навіть каже, що мій смачніше!

Мед я вважаю за краще брати гречаний. На мій погляд, він підходить найкраще. Але тут теж – справа смаку.

Із зазначеної кількості виходить невеликий, але цілком самодостатній тортик.

Форма – 20 см в діаметрі.

Інгредієнти:

  • мед (рідкий) – 5 ст.л
  • борошно – 200 г
  • цукор – 3 ст.л
  • яйця – 2 шт
  • ванілін – 1 п. (1г)
  • розпушувач – 1 п. (10г)
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль – щіпка

Для крему:

  • густа сметана 400 г
  • цукор 5 – 6 ст.л.
  • волоські горішки (за бажанням).

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром, ваніліном і сіллю. Збиваємо міксером до появи піни і легкого загустіння.
  2. Якщо мед у вас густий, його можна злегка підігріти в мікрохвильовці (20 секунд). Відмірюємо тільки рідкий мед.
  3. Продовжуючи збивати яєчну масу, потроху додаємо мед.
  4. Тепер кладемо борошно і розпушувач. Перемішуємо.
  5. У досить густу масу вливаємо дві ложки олії і ще раз добре перемішуємо.
  6. Тісто виходить густе і в’язке. Це не повинно лякати: так і повинно бути.
  7. Якщо форма не силіконова, її потрібно змастити і посипати борошном.
  8. Викладаємо тісто в форму і розгладжуємо поверхню. Найпростіше “крутнути” форму кілька разів в одну сторону.
  9. Духовку розігріваємо до 180С. Випікаємо корж близько 25-30 хвилин. Я низ у форми вкриваю фольгою: у мене духовка дуже смажить знизу. Готовність перевіряємо сірником.
  10. Готовому коржу даємо охолонути. Він виходить щільним і досить важким. Це теж не повинно бентежити. Надалі, тісто прекрасно просочиться, а щільність якраз і дасть необхідну для медовика текстуру.
  11. Тепер зрізаємо з коржа “маківку” – опуклість, що утворилася при випічці, і підсушуємо її в мікрохвильовці або духовці.
  12. Корж гострим ножем розрізаємо на три частини. Вони виходять тонкими, приблизно по 1 см завтовшки.
  13. Промазуємо коржі кремом. Крем можна приготувати, поки корж печеться або остигає. Тут нічого складного: змішуємо сметану з цукром, даємо трохи постояти і перемішуємо ще раз, щоб цукор повністю розчинився. Пробуємо, якщо потрібно, додаємо цукру, перемішуємо.
  14. Змащуємо коржі, обмазуємо торт з усіх боків.
  15. Підсушену “макушку” подрібнюємо за допомогою качалки. Можна додати в крихту кілька волоських горішків.
  16. Обсипаємо торт крихтою зверху і з боків. От і все!

Найсмачніше – на наступний день з холодильника. Але мій чоловік вимагає відрізати йому відразу, поки “тепленький”, хоча і від “холодненького” не відмовляється!

Ріжеться торт прекрасно! І, взагалі, всім хороший! Дуже рекомендую!

Смачного!

Джрело:

plyashka.com

Recent posts