Філіжанка

Ароматний торт “Медовий” з горішками: такого простого і смачного торта я ще не їла, покроковий рецепт

Ароматний торт “Медовий” з горішками: такого простого і смачного торта я ще не їла, покроковий рецепт

Тортик вихідного дня. Сьогодні тортик з ароматом меду і останніх минулорічних горішків.

Інгредієнти:

Коржі:

  • яйця – 6 шт.,
  • цукор – 200 г,
  • мед – 250 г,
  • борошно – 375 г,
  • масло – 40 г,
  • сода (не гашена) – 2 ч.л.,
  • горіхи – 1 скл.

Крем:

  • сметана – 0,5 л,
  • цукор – 150 г.

Приготування:

  1. Приготуємо коржі. Масло розтопимо і залишимо трохи вистигнути. Якщо мед густий, підтопимо його на водяній бані.
  2. Зіб‘ємо яйця з цукром до біла. Додамо до них масло, мед, борошно, соду (якщо у вас нема ваги, використовуйте склянку на 250 мл: цукру і меду має бути по 1 скл., борошна 2,5 скл., масла 2 ст.л.). Має бути однорідне тісто, як густа сметана.
  3. Розділити його на 3 частини. Застелити деко пергаментом, викласти 1/3 тіста, розрівняти, посипати зверху 1/3 посічених горіхів і спекти при t180 до готовності, хвилин 10-15 (орієнтуйтеся на свою духовку). Спекти таким чином решту коржів.
  4. Для крему збийте на невеликих обертах сметану з цукром. Розділіть крем на дві частини і перемастіть два коржі, верхній залиште без крему. Підрівняйте краї.
  5. Я цього разу просто змішала сепараторну сметану з цукром і відклала. Час від часу перемішувала, поки цукор повністю не розчинився. Виглядає спочатку, що сметана «зрідла», але то не страшно.
  6. Коли ви перемастите коржі, крем гарно пропитає тортик, а в холодильнику добре застигне.
  7. Дайте настоятися при кімнатній температурі, а потім покладіть в холодильник на декілька годин.

Смачного!

Джрело:

plyashka.com

Recent posts