Цей соус, дійсно, підходить до всього. Він підходить і до риби, і до курки, і до овочів. Я його подаю і до оладків, і до млинців, готую з ним домашню шаурму і всякі бургери. Він смачніше і корисніше майонезу, вважають мої домашні.
Готується він просто, швидко, з найдоступніших інгредієнтів. Та й часу на приготування витрачається трохи, буквально 10 хвилин.
Інгредієнти:
- 1 велика цибулина
- 1-2 солоних або маринованих огірка
- 1/2 склянки сметани або натурального йогурту
- 1 ч. Л. тертого хрону ( за бажанням )
- сіль, мелений перець і зелень за смаком і бажанням
- олія для обсмажування
Приготування:
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізаю.
- На олії обсмажую цибулю до прозорості на невеликому вогні. Поки цибуля обсмажується, натираю огірки на середній терці.
- До цибулі додаю натерті огірки разом з виділеним з них соком.
- Тушу цибулю разом з огірками до посвітління огірків. Вони повинні стати майже прозорими.
- До цибулі з огірками додаю сметану, перемішую, прогріваю кілька хвилин все разом. Додаю до соусу натертий хрін.
Соус пробую, перчу, якщо треба, то солю. Я зазвичай додаю ще в соус дрібно нарізаний кріп, але його у мене просто не виявилося, коли готувала соус.
Він надзвичайно хороший в гарячому вигляді з будь-якою смаженою морською рибою. А молодь любить його холодним є з тонким вірменським лавашом або вмочати в нього чіпсами.
Джрело: