Філіжанка

Універсальний сметанний соус “до всього” – смачніше і корисніше за майонез: і в гарячому, і в холодному вигляді

Універсальний сметанний соус "до всього" - смачніше і корисніше за майонез: і в гарячому, і в холодному вигляді

Цей соус, дійсно, підходить до всього. Він підходить і до риби, і до курки, і до овочів. Я його подаю і до оладків, і до млинців, готую з ним домашню шаурму і всякі бургери. Він смачніше і корисніше майонезу, вважають мої домашні.

Готується він просто, швидко, з найдоступніших інгредієнтів. Та й часу на приготування витрачається трохи, буквально 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 велика цибулина
  • 1-2 солоних або маринованих огірка
  • 1/2 склянки сметани або натурального йогурту
  • 1 ч. Л. тертого хрону ( за бажанням )
  • сіль, мелений перець і зелень за смаком і бажанням
  • олія для обсмажування

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаю.
  2. На олії обсмажую цибулю до прозорості на невеликому вогні. Поки цибуля обсмажується, натираю огірки на середній терці.
  3. До цибулі додаю натерті огірки разом з виділеним з них соком.
  4. Тушу цибулю разом з огірками до посвітління огірків. Вони повинні стати майже прозорими.
  5. До цибулі з огірками додаю сметану, перемішую, прогріваю кілька хвилин все разом. Додаю до соусу натертий хрін.

Соус пробую, перчу, якщо треба, то солю. Я зазвичай додаю ще в соус дрібно нарізаний кріп, але його у мене просто не виявилося, коли готувала соус.

Він надзвичайно хороший в гарячому вигляді з будь-якою смаженою морською рибою. А молодь любить його холодним є з тонким вірменським лавашом або вмочати в нього чіпсами.

Джрело:

plyashka.com