Я поділюся секретами і нюансами, щоб у вас легко вийшов смачний плавлений сир. Приготувати його в домашніх умовах нескладно!
Інгредієнти:
- Домашній сир – 250 г
- Яйце – 1 шт
- Сметана 15-20% – 1 ст. л
- Сода – 0,5 ч. л
- Сіль – 0,5 ч. л
- Гриби печериці – 3 шт
- Петрушка – кілька гілочок
- Чорний перець і сухий мелений часник до смаку
- Раф. олія – 2 ст. л
Приготування:
- Для початку 3 великих печериць нарізаємо середнім кубиком. Декілька гілочок петрушки дрібно подрібнюємо.
- У сковороду наливаємо трохи рафінованої олії. У розігріту олію кладемо гриби і обсмажуємо їх на великому вогні до золотистості. При такому способі приготування гриби виділяють мінімальну кількість вологи, а також максимально зберігають грибний смак та аромат.
- У 250 г домашнього або 9% сиру додаємо 1 ст. л жирної сметани (домашньої або 15-20%), 1 яйце, 0,5 ч. л соди і 0,5 ч. л солі.
Сир беремо кисленький, що полежав або з відповідним терміном придатності, так він краще плавитиметься.
- Продукти подрібнюємо занурювальним блендером до максимально гладкої та однорідної консистенції.
- На плиту ставимо каструлю наполовину заповнену водою. Доводимо її до кипіння. Потім вогонь зменшуємо до мінімального.
- На парову баню ставимо миску з сиром. Миска вогнетривка, дно миски води не торкається. Повторюся, нагрівання маленьке!
- Сирну масу безперервно перемішуємо, щоб вона рівномірно розплавилася.
- Ось яка вона вийшла. Маса стала рідкою, однорідною без крупинок. На процес плавлення йде ~ 10-15 хв.
- Миску знімаємо із плити. Дно витираємо, щоб волога не потрапила до миски.
- Додаємо обсмажені гриби, чорний перець за смаком, сухий часник за смаком та рубану петрушку. Перемішуємо.
- Миску накриваємо харчовою плівкою в контакт. Остуджуємо плавлений сир до кімнатної температури, потім ставимо його в холодильник до повного застигання. Ось як він виглядає через ніч у холодильнику.
У результаті вийшов смачний домашній плавлений сир із грибним смаком та ароматом. Петрушка мало відчувається. Що важливо, смаку соди немає. Також сир густий, із скибочки хліба не стікає. Якщо він постоїть на столі, стає більш рідким.
Джрело: