Думаю, кожна господиня знає, як приготувати соус з сметани. Правда, рецептів такого соусу є сотні ( ну, майже ). Деякі рецепти прості, де є виключно сметана і спеції. В інших доданий сир, майонез, часник і інші овочі, спеції і соуси. І навіть застосування сметанного соусу може бути різним. Деякі рецепти соусу для заправки салатів, для гарнірів або м’яса. Інші соуси для запікання або додаються при обсмажуванні продуктів.
! Той соус, що я зараз готую, для ЗАПІКАННЯ!!! Я спеціально звертаю вашу увагу на це. Справа в тому, що в складі соусу сире яйце. Якщо ж яйце не додавати, можна буде використовувати соус і в «сирому» вигляді. Або ж, яйця можна відварити і пюрірувати. Тільки після цього вмішати їх в сметану. Такий спосіб застосування яєць в соусі не тільки загущує готовий продукт, але і надає соусу ніжний кремовий присмак.
Я, свого часу, шукала і сама створювала різні варіанти рецептів сметанного соусу для всіляких продуктів, від овочів ( або фруктів; наприклад, для фруктового салату ), до грибів, м’яса і риби. Мене ще цікавило, як я можу застосувати соус. Всі варіанти я чесно випробувала, і тільки найдостойніші записувала в свою книгу рецептів. Цей сметанний соус у мене значиться в розділі з печінкою, з позначкою « для запікання і приготування печінки в сковороді ». Так що, є 2 способи застосування сметанного соусу, приготованого за цим рецептом.
Інгредієнти:
- Сметана – 0,5 л;
- Майонез – 3 ст. л. ( з гіркою );
- Гірчиця ( будь-яка ) – 1 ст. л.;
- Часник – 2 зуб.;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль – 1 / 3 ч. л.;
- Перець чорний мелений – 1 / 3 ч. л.
Приготування:
- У миску поміщаємо всю сметану і вбиваємо яйце. Перемішуємо сметану з яйцем до однорідної консистенції.
- Подрібнюємо часник в пресі, і вводимо часник, сіль і перець в сметанну основу соусу. Перемішуємо.
- У миску зі сметаною додаємо гірчицю і майонез. Перемішуємо.
- Яка гірчиця підійде для цього соусу? Так абсолютно будь-яка. Справа навіть не в особистому смаку, а в тому, що гірчиця надає соусу об’ємний присмак, робить його багатоярусним, з приємним післясмаком. А з цією роллю впорається будь-який вид гірчиці.
Соус готовий. Але йому варто трохи постояти, щоб його смак був цікавішим.
По консистенції соус не густий, але і не рідкий. Але його смак можна буде оцінити тільки після термічної обробки. Сметанний соус після запікання більше нагадує ніжне суфле.
Джрело: