Філіжанка

Показую, як я готую домашній ПІСНИЙ паштет: такий простий рецепт, а як смачно і ситно виходить

Показую, як я готую домашній ПІСНИЙ паштет: такий простий рецепт, а як смачно і ситно виходить

Ділюся рецептом приготування смачної і ситної намазки з гороху – домашній пісний паштет. Хто ще не готував – дуже рекомендую!

Як я вже сказала, готується легко, хіба що довше, ніж інші закуски такого типу. Головне – набратися терпінні і постаратися слідувати рецептурі і послідовності.

Інгредієнти:

  • 1 скл. гороху лущеного ( у мене за міру був стакан 250 г ),
  • 5 скл. води,
  • 70 г цибулі,
  • 70 г моркви,
  • 3-4 зубка часнику,
  • сіль, перець мелений, зелень, олія – в кашу і в кінці, в розігрітому вигляді.

Приготування:

  1. У мене все почалося з гороху. У мене він був половинками жовтого кольору. Я перебрала його, тому що в ньому було багато чорних якихось частинок.
  2. А потім гарненько промила. До речі, спочатку промила тричі в гарячій воді, рукою перетираючи, а потім холодною водою з-під крана. Але не замочуючи, а додавши воду, відправила варитися.
  3. Щоб намазка вийшла яскравіше в усіх відношеннях – і в плані кольору, і в плані смаку, вирішила приготувати засмажку з найпростіших овочів, які завжди є у нас під рукою. Я очистила цибулю, накришила дрібно і відправила в олію. Її можна взяти ложки 2 столові. Якщо що, додати потім.
  4. Потім я очистила морквину, натерла її на великій терці. Ну, ось я люблю морквину за її цей колір – яскравий і красивий.
  5. Смажила в олії, перевертаючи. Але так, щоб цибуля і морквина підсмажились. Ще дрібно нашаткований часник, який я сюди додала в кінці, задасть ще один, крім інших, колір і аромат.
  6. Горох довго варився, години півтори. Я підливала ще води. У підсумку, думаю, що 5-6 склянок виварилося. Я думаю, що горох попався старий, тому довго і варився. Тому відразу всю воду не виливаємо – на 1 міру гороху ллємо 3-4 заходи води. А потім доливаємо, якщо що – щоб вийшла ось така приблизно консистенція. Підсолюємо хвилин за 10 до кінця варіння.
  7. На цьому етапі я пробила масу погружним блендером. Можна було і дрібніше змолоти, але я люблю, щоб такі намазки були пофактурніше.
  8. Ну, і останній штрих – додавання засмажки, ароматної і яскравої. Чому я не відразу її підклала? А з тієї ж причини – хотіла, щоб не в пюре змололися овочі, щоб проглядалися чітко.
  9. З цієї ж причини і петрушку нашаткувала в самому кінці.
  10. І потім злегка тільки прокрутила в чаші блендера. І ось вам перша страва – горохова каша, яку можна приготувати за цим же рецептом і з тими ж інгредієнтами.
  11. Я додала в кінці трохи олії, якій дала закипіти, змішала все, щоб маса вийшла більш гладка і не загуснула на очах. І ось, результат.

Смачна намазка на хліб – це прекрасний перекус або доповнення до першої або другої страви.

<p”>Ну, не забуваємо, що з бобами наш організм отримує море корисності! Не забуваємо поперчити намазку перед їжею за смаком.

Як бачите, нічим не гірше м’ясного паштету. А ви так готували намазку з бобових – діліться своїм рецептом!?

Джрело:

plyashka.com