Сьогодні хочу з вами поділитися рецептом домашнього майонезу без яєць. Яблучний майонез – це пікантний соус на основі олії, який завдяки використанню в ньому яблук замість яєць має чудовий фруктовий смак і аромат.
Такий майонез простий у виконанні, але є один нюанс, для його приготування знадобиться погружний блендер. Саме він допоможе отримати однорідну масу з інгредієнтів і збити олію до потрібної консистенції.
Соус виходить дуже ніжним, смачним, з м’якою яблучною ноткою, за смаком десь віддалено перегукується зі звичайним майонезом. Яблучний майонез відмінно підходить до м’яса, овочевих страв, різним салатів. Ним можна навіть заправити курячу начинку в шаурмі, всюди він покаже себе чудово.
Інгредієнти:
- Яблука – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. ложка ( можна використовувати яблучний оцет )
- Гірчиця – 1 ч. ложка
- Сіль – 1 ч. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Олія – 100 мл.
<h3″ data-points=”2″>Приготування:
- Мию, очищаю від шкірки і насіння яблука. Яблука для рецепта використовую кислі.
- Розрізаю яблука на часточки, відправляю їх в поліетиленовий пакет, зав’язую, роблю в пакеті кілька проколів щоб вільно виходив пар і відправляю в мікрохвильовку на 5 хвилин.
- Дістаю пакет з мікрохвильовки, виймаю з нього яблука, які стали м’якими, даю їм трохи охолонути і подрібнюю за допомогою блендера.
- У яблучне пюре додаю сіль, цукор, гірчицю, лимонний сік, чорний мелений перець, вливаю частинами олію і збиваю блендером до однорідного стану.
- Яблучний майонез готовий! Такий майонез відмінно зберігається в холодильнику і після охолодження стає значно густішим.
Джрело: