Ароматна приправа з листя хрону на зиму
Коли мої знайомі вперше спробували цю приправу, стали просити у мене її рецепт, настільки вона їм сподобалася!
Сьогодні я хочу з вами поділитися цією вітамінною заготівлею з чудовим ароматом, таку приправу можна зберігати в холодильнику до шести місяців, а також її можна і заморожувати. Цю приправу я додаю в салати, м’ясні та рибні страви, а також роблю бутерброди з хлібом.
Інгредієнти:
- листя хрону 50 штук
- гострий перець 1-2 штуки
- болгарський перець 300 грам
- горіхи волоські 100 грам
- часник 50 грам
- кінза 50 грам
- петрушка 50 грам
- цедра 1 лимону
- сік 1 лимону
- олія 100 мл
- хмелі сунелі 2 чайні ложки
- сіль 2 -3 чайні ложки (за смаком)
Приготування:
- Листя хрону ретельно промити, щоб видалити з них пісок і бруд, а потім їх слід трохи обсушити. Для приготування приправи використовується лише м’яка частина листя, тому стебло потрібно відокремити.
- Всі вищезгадані інгредієнти слід подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера.
- Спочатку я перекручую листя хрону, потім гострий і болгарський перець, волоські горіхи, часник, петрушку, кінзу, і тільки після цього додаю сіль, хмелі сунелі, цедру 1 лимона, сік 1 лимона, олію і весь вміст ретельно перемішую.
- Якщо приправа виходить дуже густа, то додайте трохи більше олії (або оливкової олії).
- Приготовлену приправу з хрону я розкладаю по невеликих стерилізованих банках і зверху заливаю олією. Це робиться для того, щоб приправа зберігала свої властивості якомога довше. Після цього банки потрібно щільно закрити та поставити в холодильник.
Ось і все, ароматна і багата на вітаміни приправа готова.