Цей салат – моя імпровізація. Він підходить для тих, хто не любить сир. Незважаючи на те що тут є майонез і м’ясо, цей салат легкий, хрусткий, смачний.
Інгредієнти:
- Яловичина – 250 грам
- Олія – 3-4 столові ложки
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Часник – 1 зубчик
- Розмарин – 1 гілочка
- Солодкий перець – 1 штука ( 100 грам )
- Червона салатна цибулю -1 штука маленька ( 80 грам )
- Майонез за смаком
- Яйце – 3 штуки
- Маринований огірок – 1 штука середній
Приготування:
- У мене шматочок яловичини, 250 грам. Я виріжу всі жилки.
- Нарізаю м’ясо на тонкі пластини.
- І тепер нарізаю на тонкі довгі смужки. Замість яловичини можете взяти інше м’ясо.
- М’ясо викладаю на розігріту сковороду з 2-3 столовими ложками олії.
- Вогонь більше середнього. Важливо щоб м’ясо відразу “схопилося”.
- М’ясо помішуємо, щоб воно з усіх боків присмажилося, щоб волога залишилася всередині.
- М’ясо я присолила і додала 1 дрібку чорного меленого перцю.
- М’ясо смажимо до повної готовності.
- 1 зубчик часнику нарізаю пластинами.
- За бажанням також беремо 1 гілочку розмарину.
- Часник і розмарин відправляю в сковороду де смажилося м’ясо. Додаю в сковороду ще 1 столову ложку олії.
- 1 солодкий перець очищаю від плодоніжки, від насіння. Нарізаю на тонкі смужки.
- Часник і розмарин обсмажую до золотистого кольору і потім викидаємо, у нас залишиться ароматна олія.
- У цю олію викладаю перець і обсмажую 1-2 хвилини, щоб він став м’яким.
- Перець я обсмажую на середньому вогні.
- На сервірувальне блюдо я викладаю яловичину.
- Далі викладаю перець. З таким перцем салат набагато смачніше, ніж зі свіжим.
- Червону салатну цибулю, 80 грам.
- Нарізаю її півкільцями. Якщо у вас біла цибулю, то можете використовувати і її, тільки замаринувавши заздалегідь.
- Викладаю половину цибулини.
- За смаком додаємо майонезний соус, щоб салат не був сухим.
- Натираю на великій терці 3 відварних курячих яйця.
- Наступним шаром акуратно викладаю, але не притискаючи, натерті яйця. Шар з яйцем я присолюю і додаю 2 щіпки чорного перцю.
- Ще один шар майонезу.
- 1 маринований огірок я дрібно нарізаю і викладаю наступним шаром.
- Знову додаю трохи майонезного соусу.
- І наступний шар – друга половина нарізаної цибулини.
- Такому салату можна дати постояти, але я більше люблю їсти такі салати теплими, приготувала і відразу подала.
Смажена яловичина буде м’якіша.
Тому по можливості подавайте цей салат відразу до столу після приготування.
Нам цей салат дуже подобається, впевнена, що і ви його полюбите.
Джрело: