Філіжанка

Святковий соковитий салат з яловичиною: дуже смачний, ситний і незвичайний рецепт, який підійде до будь-якого столу

Святковий соковитий салат з яловичиною: дуже смачний, ситний і незвичайний рецепт, який підійде до будь-якого столу

Цей салат – моя імпровізація. Він підходить для тих, хто не любить сир. Незважаючи на те що тут є майонез і м’ясо, цей салат легкий, хрусткий, смачний.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 250 грам
  • Олія – 3-4 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Часник – 1 зубчик
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Солодкий перець – 1 штука ( 100 грам )
  • Червона салатна цибулю -1 штука маленька ( 80 грам )
  • Майонез за смаком
  • Яйце – 3 штуки
  • Маринований огірок – 1 штука середній

Приготування:

  1. У мене шматочок яловичини, 250 грам. Я виріжу всі жилки.
  2. Нарізаю м’ясо на тонкі пластини.
  3. І тепер нарізаю на тонкі довгі смужки. Замість яловичини можете взяти інше м’ясо.
  4. М’ясо викладаю на розігріту сковороду з 2-3 столовими ложками олії.
  5. Вогонь більше середнього. Важливо щоб м’ясо відразу “схопилося”.
  6. М’ясо помішуємо, щоб воно з усіх боків присмажилося, щоб волога залишилася всередині.
  7. М’ясо я присолила і додала 1 дрібку чорного меленого перцю.
  8. М’ясо смажимо до повної готовності.
  9. 1 зубчик часнику нарізаю пластинами.
  10. За бажанням також беремо 1 гілочку розмарину.
  11. Часник і розмарин відправляю в сковороду де смажилося м’ясо. Додаю в сковороду ще 1 столову ложку олії.
  12. 1 солодкий перець очищаю від плодоніжки, від насіння. Нарізаю на тонкі смужки.
  13. Часник і розмарин обсмажую до золотистого кольору і потім викидаємо, у нас залишиться ароматна олія.
  14. У цю олію викладаю перець і обсмажую 1-2 хвилини, щоб він став м’яким.
  15. Перець я обсмажую на середньому вогні.
  16. На сервірувальне блюдо я викладаю яловичину.
  17. Далі викладаю перець. З таким перцем салат набагато смачніше, ніж зі свіжим.
  18. Червону салатну цибулю, 80 грам.
  19. Нарізаю її півкільцями. Якщо у вас біла цибулю, то можете використовувати і її, тільки замаринувавши заздалегідь.
  20. Викладаю половину цибулини.
  21. За смаком додаємо майонезний соус, щоб салат не був сухим.
  22. Натираю на великій терці 3 відварних курячих яйця.
  23. Наступним шаром акуратно викладаю, але не притискаючи, натерті яйця. Шар з яйцем я присолюю і додаю 2 щіпки чорного перцю.
  24. Ще один шар майонезу.
  25. 1 маринований огірок я дрібно нарізаю і викладаю наступним шаром.
  26. Знову додаю трохи майонезного соусу.
  27. І наступний шар – друга половина нарізаної цибулини.
  28. Такому салату можна дати постояти, але я більше люблю їсти такі салати теплими, приготувала і відразу подала.
    Смажена яловичина буде м’якіша.
    Тому по можливості подавайте цей салат відразу до столу після приготування.

Нам цей салат дуже подобається, впевнена, що і ви його полюбите.

Джрело:

plyashka.com

Recent posts