Яскравий і смачний він підходить не тільки як доповнення до других страв або гарнірів, але і як намазка для грінок, крекерів або як начинка для тарталеток. На святковий стіл – те, що треба! У рецепті використовується сира морква, але важливо, щоб вона була солодкою та соковитою. Якщо ж вам попалася прісна морквина, можна додатково додати до салату 1-2 щіпки цукру. Заправляти такий салат можна сметаною або майонезом. Якщо заздалегідь зварити яйця, страву можна приготувати лише за 5 хвилин.
Інгредієнти:
- Майонез — 2 ст. л. (Сметана або натуральний йогурт )
- Морква — 1 шт.
- Сіль — до смаку
- Сир плавлений — 2 шт.
- Часник — 2 зуб.
Приготування:
- Підготувати необхідний набір інгредієнтів: велику моркву, яйця, плавлені сирки, часник, майонез чи сметану та сіль.
- Моркву очистити від верхньої грубої частини та натерти на тертці.
Я використовувала дрібну тертку, але можна натерти і на більшу. - Плавлений сир натерти на тертці.
Краще, щоб до початку приготування сирки полежали в морозильній камері, тоді вони краще натиратимуться. - Яйця заздалегідь відварити круто, остудити, очистити та натерти на тертці.
- З’єднати у мисці всі терті інгредієнти.
- Додати сіль, розчавлений через прес часник та майонез.
Замість майонезу можна використовувати сметану чи натуральний йогурт.
Перемішати салат. - Викласти салат у салатник і одразу подавати.
Також салат можна подавати як намазку на грінки або крекери або як начинку для тарталеток. - Смачного!