Філіжанка

Салат “Вогник” з морквою та плавленим сиром – ідеальний варіант, якщо раптово прийшли гості

Салат "Вогник" з морквою та плавленим сиром - ідеальний варіант, якщо раптово прийшли гості

Яскравий і смачний він підходить не тільки як доповнення до других страв або гарнірів, але і як намазка для грінок, крекерів або як начинка для тарталеток. На святковий стіл – те, що треба! У рецепті використовується сира морква, але важливо, щоб вона була солодкою та соковитою. Якщо ж вам попалася прісна морквина, можна додатково додати до салату 1-2 щіпки цукру. Заправляти такий салат можна сметаною або майонезом. Якщо заздалегідь зварити яйця, страву можна приготувати лише за 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • Майонез — 2 ст. л. (Сметана або натуральний йогурт )
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль — до смаку
  • Сир плавлений — 2 шт.
  • Часник — 2 зуб.

Приготування:

  1. Підготувати необхідний набір інгредієнтів: велику моркву, яйця, плавлені сирки, часник, майонез чи сметану та сіль.
  2. Моркву очистити від верхньої грубої частини та натерти на тертці.
    Я використовувала дрібну тертку, але можна натерти і на більшу.
  3. Плавлений сир натерти на тертці.
    Краще, щоб до початку приготування сирки полежали в морозильній камері, тоді вони краще натиратимуться.
  4. Яйця заздалегідь відварити круто, остудити, очистити та натерти на тертці.
  5. З’єднати у мисці всі терті інгредієнти.
  6. Додати сіль, розчавлений через прес часник та майонез.
    Замість майонезу можна використовувати сметану чи натуральний йогурт.
    Перемішати салат.
  7. Викласти салат у салатник і одразу подавати.
    Також салат можна подавати як намазку на грінки або крекери або як начинку для тарталеток.
  8. Смачного!

Recent posts