Зараз багато людей вважають за краще уникати приготування салатів із майонезом. У цьому рецепті ні грама майонезу! Виходить дуже смачний, соковитий салат, з яскравим прошарком
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 100 гр.
- Цибуля – 1/2 ср. шт.
- Морква – 100 гр.
- Авокадо (стиглий) – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Вершковий сир – 170 гр.
- Сметана 25% – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Приготування:
- Для соусу змішати домашній сир зі сметаною, додати сіль до смаку.
- Злити всю рідину з тунця, розім’яти вилкою. Поступово розподілити рибу на дні форми. Я використовувала роз’ємне кільце діаметром 16 см.
- Цибулю дрібно нарізати та залити окропом на хвилин 10. Після злити всю воду та додати другим шаром на тунець.
- Намазати соусом.
- Далі дрібним кубиком нарізати відварену моркву. Розподілити третім шаром та покрити соусом.
- Кубики авокадо, збризкавши лимонним соком, викласти наступним шаром. Далі соус.
- Яйця відварити, очистити та відокремити білок від жовтка. Білок нарізати дрібним кубиком. Соус.
- І останнім шаром натерти на дрібній тертці жовток.
- Поставити салат у холодильник, щоб він просочився. Перед подачею акуратно провести тонким ножем по бортах та зняти кільце.
Готово! Смачного!
Джрело: