Давайте приготуємо ситний, наваристий, густий грузинський суп харчо. Потрібний колорит створять волоські горіхи, хмелі сунелі та різноманітність зелені. Якщо у вас є ткемалі, то обов’язково додайте столову ложку в суп, буде ще смачніше.
Інгредієнти:
- свинина на кістці (ребра) 300 г.
- рис 100 г.
- морква 1 шт.
- цибуля 2 шт.
- хмелі сунелі 0, 25 ч. л.
- паприка мелена 0,25 ч. л.
- аджика абхазька 1 ст. л.
- кетчуп 100 г.
- перець болгарський 1 шт.
- олія 2 ст. л.
- горіхи волоські жменя
- часник 2 зубці
- петрушка пучок
- сіль 0,25 ч.л.
- вода 3 літри
Приготування:
- Підготувати все потрібне. М’ясо краще брати саме на кістки, це суттєво позначиться на смаку харчо.
- У каструлю влити трохи олії, прогріти і викласти м’ясо, по можливості розрізати на шматочки. Обсмажити на сильному вогні до легкої золотистої скоринки.
- Покласти цибулину, моркву, залити водою.
- Варити при повільному кипінні під кришкою близько години. М’ясо має добре відставати від кістки.
- Зняти свинину із кісток, розібрати на невеликі шматочки. За бажання можна залишити ребра цілими. Цибулю і моркву викинути.
- Повернути м’ясо у каструлю.
- Додати промитий рис та варити 20 хвилин.
- За цей час другу цибулину нарізати кубиками, обсмажити на олії до прозорості та легкої позолоти. Всипати хмелі-сунелі та паприку.
- Перемішати, викласти кубики болгарського перцю.
- Через пару хвилин ввести абхазьку аджику та кетчуп. Останній інгредієнт можна замінити на свіжі помідори або використовувати томатну пасту. Тримати 3-4 хвилини, щоб аромати спецій добре розкрилися.
- Коли рис готовий, викласти вміст сковорідки.
- Перемішати, дати закипіти. Додати нарубані часник, волоські горіхи та зелень петрушки.
- Залишити під кришкою настоюватись на 10 хвилин.
Суп харчо готовий, подавайте до столу.
Джрело: