Філіжанка

Суп Харчо – наваристий і гострий: покроковий рецепт

Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт

Давайте приготуємо ситний, наваристий, густий грузинський суп харчо. Потрібний колорит створять волоські горіхи, хмелі сунелі та різноманітність зелені. Якщо у вас є ткемалі, то обов’язково додайте столову ложку в суп, буде ще смачніше.

Інгредієнти:

  • свинина на кістці (ребра) 300 г.
  • рис 100 г.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • хмелі сунелі 0, 25 ч. л.
  • паприка мелена 0,25 ч. л.
  • аджика абхазька 1 ст. л.
  • кетчуп 100 г.
  • перець болгарський 1 шт.
  • олія 2 ст. л.
  • горіхи волоські жменя
  • часник 2 зубці
  • петрушка пучок
  • сіль 0,25 ч.л.
  • вода 3 літри

Приготування:

  1. Підготувати все потрібне. М’ясо краще брати саме на кістки, це суттєво позначиться на смаку харчо.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  2. У каструлю влити трохи олії, прогріти і викласти м’ясо, по можливості розрізати на шматочки. Обсмажити на сильному вогні до легкої золотистої скоринки.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  3. Покласти цибулину, моркву, залити водою.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  4. Варити при повільному кипінні під кришкою близько години. М’ясо має добре відставати від кістки.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  5. Зняти свинину із кісток, розібрати на невеликі шматочки. За бажання можна залишити ребра цілими. Цибулю і моркву викинути.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  6. Повернути м’ясо у каструлю.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  7. Додати промитий рис та варити 20 хвилин.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  8. За цей час другу цибулину нарізати кубиками, обсмажити на олії до прозорості та легкої позолоти. Всипати хмелі-сунелі та паприку.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  9. Перемішати, викласти кубики болгарського перцю.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  10. Через пару хвилин ввести абхазьку аджику та кетчуп. Останній інгредієнт можна замінити на свіжі помідори або використовувати томатну пасту. Тримати 3-4 хвилини, щоб аромати спецій добре розкрилися.
  11. Коли рис готовий, викласти вміст сковорідки.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  12. Перемішати, дати закипіти. Додати нарубані часник, волоські горіхи та зелень петрушки.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт
  13. Залишити під кришкою настоюватись на 10 хвилин.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт

Суп харчо готовий, подавайте до столу.Суп Харчо - наваристий і гострий: покроковий рецепт

Джрело:

plyashka.com