Такий суп без м’яса мені особливо подобається! Коли потрібно швидко і смачно нагодувати сім’ю, цей рецепт дійсно виручає. Готується реально за півгодини, з самих звичайних продуктів, а результат при всьому при цьому чудовий! Також рецепт підійде і для тих хто постить.
Інгредієнти:
- Картопля – 400 г.
- Печериці – 450 г.
- Цибуля – 100 г.
- Морква – 150 г.
- Гречка – 100 г.
- Помідори – 2 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Сіль
- Олія
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода близько – 2,5 л.
Приготування:
- 1. Каструлю з водою або бульйоном ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім закладаємо нарізану картоплю, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
Для таких супів я завжди тримаю в морозилці заморожений овочевий бульйон. Але якщо бульйону немає, можна приготувати і на воді. - Через 5 хвилин всипаємо як слід промиту гречку, солимо і варимо з моменту закипання ще 10 хвилин.
- У сковороду відправляємо цибулю кубиком, обсмажуємо до золотистості, потім додаємо моркву кубиком і готуємо ще 3-4 хвилини.
- Далі додаємо нарізані печериці, тушкуємо 2-3 хвилини, потім відправляємо в сковороду нарізані помідори, очищені від шкірки і готуємо ще буквально 3-4 хвилини.
- Перекладаємо засмажку в каструлю, додаємо солодкий болгарський перець соломкою і доводимо суп до кипіння.
- Закладаємо лавровий лист, варимо 3-4 хвилини і знімаємо з вогню.
Готовий суп накриваємо кришкою, даємо настоятися хоча б 10 хвилин і подаємо, рясно присипавши свіжою зеленню!
Супчик виходить дуже легкий! Гречка сюди вписується дуже добре, та й взагалі інгредієнти, на мій погляд, підібрані відмінно. Частенько готуємо такий суп і їмо із задоволенням! Навіть просто для різноманітності – вже добре. Приготуйте і спробуйте, швидко, просто і смачно!
Джрело: