Домашня локшина з курочкою, найулюбленіша страва моїх діток І тому цю страву доводиться готувати набагато частіше, ніж всі інші і в такий момент наш тато каже – “знову лапшичка”. А для мами що головне – аби діти були ситі. Ось і виходить – “Так! Знову лапшичка”. А чомусь б і ні. На бульйоні з домашньої курочки вона виходить дуже наваристою і смачною. Ділюся своїм рецептом приготування.
Інгредієнти:
Для бульйону:
- Курячий окіст (або інша частина курки) – 1 штука ( у мене домашня вагою 550 грам )
- Цибуля ріпчаста – 1 штука середнього розміру не очищена
- Морква – 1 штука середнього розміру
- Стебла кропу
- Духмяний горошок – 3 горошини, лавровий лист – 1 штука
- Сіль за смаком
- Вода – 2 літри
Для тіста на локшину:
- Яйця – 2 штуки
- Борошно ( скільки візьме тісто )
- Сіль – 1/4 чайної ложки
Приготування:
- У закипілу воду відправляємо наш курячий окіст, моркву, неочищену цибулину, стебла замороженого кропу, запашний перець, лавровий лист. Солимо до смаку. Варимо на повільному вогні. Я домашню курку варю приблизно 1 годину 30 хвилин, магазинні кури варяться звичайно ж швидше. Не забуваємо знімати пінку.
- Поки готується курочка, замішуємо тісто. Яйця добре розмішуємо з сіллю і поступово починаємо підсипати просіяне через сито борошно. Вимішуємо до тих пір, поки тісто стане крутим. Борошна підсипаємо стільки, скільки буде потрібно. Потім робимо з тіста колобок, кладемо в миску накриваємо поліетиленовим пакетом, або відразу кладемо в поліетиленовий пакет ( за вашим бажанням ). Відправляємо готове тісто в холодильник на 30 хвилин.
- Після закінчення часу тісто стане трохи м’якше і його легко буде розкчувати. Можна використовувати спеціальну лапшерізку, вона і тісто вам розкачає і локшину наріже. Але я користуюся старим методом, тісто на локшину розкачую і ріжу сама, мені так більше подобається, таку локшину бабуся в дитинстві варила. У мене виходить ось так:
- Далі виймаю з каструлі готове зварене м’ясо, цибулю, моркву і кріп. У цьому бульйоні далі варю локшину. Домашня локшина вариться дуже швидко протягом 5 хвилин.
- Готове м’ясо розбираємо на шматочки, відправляємо в локшину. Додаємо дрібно рубану зелень і подаємо до столу.
Приємного приготування! Бажаю здоров’я Вам і Вашим діткам!
Джрело: