Філіжанка

Ось він, справжній рецепт домашньої локшини: такий суп можна їсти хоч кожен день, а особливо полюбляють дітки

Ось він, справжній рецепт домашньої локшини: такий суп можна їсти хоч кожен день, а особливо полюбляють дітки

Домашня локшина з курочкою, найулюбленіша страва моїх діток І тому цю страву доводиться готувати набагато частіше, ніж всі інші і в такий момент наш тато каже – “знову лапшичка”. А для мами що головне – аби діти були ситі. Ось і виходить – “Так! Знову лапшичка”. А чомусь б і ні. На бульйоні з домашньої курочки вона виходить дуже наваристою і смачною. Ділюся своїм рецептом приготування.

Інгредієнти:

Для бульйону:

  • Курячий окіст (або інша частина курки) – 1 штука ( у мене домашня вагою 550 грам )
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука середнього розміру не очищена
  • Морква – 1 штука середнього розміру
  • Стебла кропу
  • Духмяний горошок – 3 горошини, лавровий лист – 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Вода – 2 літри

Для тіста на локшину:

  • Яйця – 2 штуки
  • Борошно ( скільки візьме тісто )
  • Сіль – 1/4 чайної ложки

Приготування:

  1. У закипілу воду відправляємо наш курячий окіст, моркву, неочищену цибулину, стебла замороженого кропу, запашний перець, лавровий лист. Солимо до смаку. Варимо на повільному вогні. Я домашню курку варю приблизно 1 годину 30 хвилин, магазинні кури варяться звичайно ж швидше. Не забуваємо знімати пінку.
  2. Поки готується курочка, замішуємо тісто. Яйця добре розмішуємо з сіллю і поступово починаємо підсипати просіяне через сито борошно. Вимішуємо до тих пір, поки тісто стане крутим. Борошна підсипаємо стільки, скільки буде потрібно. Потім робимо з тіста колобок, кладемо в миску накриваємо поліетиленовим пакетом, або відразу кладемо в поліетиленовий пакет ( за вашим бажанням ). Відправляємо готове тісто в холодильник на 30 хвилин.
  3. Після закінчення часу тісто стане трохи м’якше і його легко буде розкчувати. Можна використовувати спеціальну лапшерізку, вона і тісто вам розкачає і локшину наріже. Але я користуюся старим методом, тісто на локшину розкачую і ріжу сама, мені так більше подобається, таку локшину бабуся в дитинстві варила. У мене виходить ось так:
  4. Далі виймаю з каструлі готове зварене м’ясо, цибулю, моркву і кріп. У цьому бульйоні далі варю локшину. Домашня локшина вариться дуже швидко протягом 5 хвилин.
  5. Готове м’ясо розбираємо на шматочки, відправляємо в локшину. Додаємо дрібно рубану зелень і подаємо до столу.

Приємного приготування! Бажаю здоров’я Вам і Вашим діткам!

Джрело:

plyashka.com