Спробувала незвичайний суп з баклажанами і тепер частенько варю його на обід! Дуже смачний супчик без довгого варіння!
Цей рецепт супу з серії “на кожен день”. Простий, без всяких проблем, але неймовірно смачний! Саме те для сімейного обіду! Також такий суп відмінно підійде і для різноманітності, особливо, коли все інше вже набридло. Обов’язково зваріть, впевнена, вам сподобається!
Інгредієнти:
- Курячі ніжки – 3-4 шт.
- Картопля – 500 г.
- Баклажани – 300 г.
- Цибуля – 200 г.
- Морква – 200 г.
- Помідор – 200 г.
- Солодкий перець – 170 г.
- Сметана – 3 ст. л.
- Петрушка
- Сіль
- Чорний перець
- Олія
Приготування:
- У каструлю з холодною водою закладаємо курку, ставимо на плиту і варимо до готовності, приблизно 30-40 хвилин. За готовності курку дістаємо, відокремлюємо м’ясо від кісток, розбираємо на волокна або нарізаємо як подобається.
Як правило я використовую або гомілки, або стегна. - Цибулю дрібним кубиком обсмажуємо на олії до золотистості, потім додаємо терту моркву, болгарський перець соломкою і смажимо все разом ще 3-4 хвилини.
- Далі відправляємо в сковороду нарізаний і очищений від шкурки помідор і готуємо ще буквально 5 хвилин.
- Відправляємо в засмажку крупно нарізані баклажани, смажимо ще 3-4 хвилини, потім додаємо сметану, солимо, прогріваємо 1 хвилину і прибираємо з вогню.
Якщо є сумніви щодо гіркоти в баклажанах, замочіть їх попередньо в окропі хвилин на 5-10. - У бульйон відправляємо картоплю, проварюємо 10 хвилин, додаємо засмажку і варимо ще пару хвилин.
- Закладаємо курку в каструлю, солимо, перчимо, проварюємо кілька хвилин, потім додаємо свіжу рубану зелень петрушки, перемішуємо і прибираємо з вогню.
У самому кінці можна додати додатково плавлений сир, з ним смак буде більш вершковий і насичений. Без сирка супчик виходить більш легкий.
Готовий суп накриваємо кришкою, обов’язково даємо настоятися хоча б 15 хвилин і тільки після цього подаємо до столу!
Баклажани тут “дивляться” просто чудово! Для багатьох баклажани в супах явище досить незвичайне, але варто хоча б раз спробувати, і ви зрозумієте, що цей інгредієнт тут не тільки не зайвий, а навпаки – необхідний! Готуйте і пробуйте, друзі, супчик чудовий!
Джрело: