Філіжанка

Домашні шоколадні цукерки з горішками: рецепт не складний лише з 4 інгредієнтів, але десерт виходить дуже смачний

Домашні шоколадні цукерки з горішками: рецепт не складний лише з 4 інгредієнтів, але десерт виходить дуже смачний

Вафлі у моїй родині не дуже люблять. Тому я з них готую цукерки з горішками. Рецепт не складний, але десерт виходить дуже смачний, навіть не скажеш, що ці цукерки з вафель. Всередину цукерок я поклала фундук, але це можуть бути будь-які горіхи чи сухофрукти, бажано з кислинкою, а можна і не ставити нічого.

Інгредієнти:

  • 250 г вафель
  • 2-3 ст. л. шоколадна паста
  • 50г + 28-30 штук фундука або інших наповнювачів за бажанням;
  • 150 г шоколаду + 2-3 ст. л. олії

Приготування:

  1. Вафлі подрібнити в крихту
  2. До вафельної крихти додати шоколадну пасту і добре перемішати рукою. Повинна вийти така тістоподібна маса
  3. Розкачати цю масу між двома листами пергаменту пласт товщиною приблизно 5 міліметрів
  4. На цьому пласті формочкою для тіста видавити кружечки. У центр кожного кружечка покласти трохи шоколадної пасти та на неї ядро горіха
  5. З кожного кружечка з горішком сформувати кульку. Аркуш із готовими кульками помістити в морозильну камеру приблизно на 5-10 хвилин
  6. За цей час розтопити шоколад, додавши до нього олію
  7. Подрібнити в крихту блендером 50 г фундука або інших горішків.
  8. Додати горіхову крихту в розтоплений шоколад і добре розмішати до однорідності
  9. Дістати з морозильної камери застиглі кульки і кожну кульку занурити в шоколадно-горіхову масу. Викласти кульки на дошку, покриту пергаментом та помістити в холодильник до застигання
  10. Дістати з холодильника готові цукерки, зняти з пергаменту та можна приступати до чаювання

Джрело:

plyashka.com

Recent posts