Вафлі у моїй родині не дуже люблять. Тому я з них готую цукерки з горішками. Рецепт не складний, але десерт виходить дуже смачний, навіть не скажеш, що ці цукерки з вафель. Всередину цукерок я поклала фундук, але це можуть бути будь-які горіхи чи сухофрукти, бажано з кислинкою, а можна і не ставити нічого.
Інгредієнти:
- 250 г вафель
- 2-3 ст. л. шоколадна паста
- 50г + 28-30 штук фундука або інших наповнювачів за бажанням;
- 150 г шоколаду + 2-3 ст. л. олії
Приготування:
- Вафлі подрібнити в крихту
- До вафельної крихти додати шоколадну пасту і добре перемішати рукою. Повинна вийти така тістоподібна маса
- Розкачати цю масу між двома листами пергаменту пласт товщиною приблизно 5 міліметрів
- На цьому пласті формочкою для тіста видавити кружечки. У центр кожного кружечка покласти трохи шоколадної пасти та на неї ядро горіха
- З кожного кружечка з горішком сформувати кульку. Аркуш із готовими кульками помістити в морозильну камеру приблизно на 5-10 хвилин
- За цей час розтопити шоколад, додавши до нього олію
- Подрібнити в крихту блендером 50 г фундука або інших горішків.
- Додати горіхову крихту в розтоплений шоколад і добре розмішати до однорідності
- Дістати з морозильної камери застиглі кульки і кожну кульку занурити в шоколадно-горіхову масу. Викласти кульки на дошку, покриту пергаментом та помістити в холодильник до застигання
- Дістати з холодильника готові цукерки, зняти з пергаменту та можна приступати до чаювання
Джрело: