Філіжанка

Тушонка зі свинини в духовці: наш сімейний, домашній рецепт приготування, смачнішої я ще не їла

Тушонка зі свинини в духовці: наш сімейний, домашній рецепт приготування, смачнішої я ще не їла

Домашня тушонка зі свинини в духовці

Якщо Ви любитель домашньої, натуральної консервації, то цей рецепт тушонки зі свинини по-домашньому дуже вам сподобається, і залишиться вашим улюбленим!

Приготування у Вас займе трішки часу, але результат того вартий! Тушонки закриваю вдосталь, так як один день моєї насиченої праці, вартує мого зекономленого часу в майбутньому. Лише відкрити і додавати її можна до будь-чого, до картоплі, макаронів, різних круп, чи просто поїсти з хлібом. Це неймовірно апетитно і смачно! Так як, погодьтесь, домашній продукт набагато смачніше і корисніше, ніж куплений в магазині.

Інгредієнти:

  • Свинини – 5 кг (я беру з різних частин 2.5 кг+2.5 кг, напр: шиї і стегна)
  • Сало – 1-1.5 кг
  • Духм’яний перець горошком – по 2 шт. на банку (можна замінити чорним за смаком, якщо не подобається запах духм’яного)
  • Лавровий лист (по 1 шт на банку)
  • Сіль – 6 ст. л. (регул. за своїм смаком)

Приготування:

  1. Для початку потрібно підготувати наше м’ясо, промити його і дати повністю стекти зайвій рідині.
  2. Далі свинину нарізаємо великими шматками (приблизно розмірів курячого яйця), викласти в глибоку ємність, посолити та все ретельно перемішати.
  3. Так потрібно залишити м’ясо приблизно на годину для просочення.
  4. Сало звільняємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і розкладаємо на дно невеликих баночок, в мене це 700 мл. заздалегідь простерилізовані.
  5. Далі, зверху викладаємо шматки просоченого м’яса, заповнюємо по верхушки банки.
  6. Потім кладемо лавровий лист і духм’яний перець горошком.
  7. Накриваємо кришками, в мене це жерстяні без резинки.
  8. Викладаємо наші банки на деко, і наливаємо холодної води (так, щоб вода закривала половину баночки), якщо дечко не високе просто на дно налийте водички.
  9. Спочатку кладемо в духовку на температуру 200 градусів, а після появи соку вогонь зменшити до 140 градусів.
  10. Готувати 4.5 години.
  11. По закінченню часу банки виймаємо, закручуємо, чистими стерилізованими кришками.
  12. Перевертаємо вниз кришками і укутуємо в ковдру до повного охолодження.
  13. Охолодженні банки складаємо в підвал.

Джрело:

plyashka.com