Домашня тушонка зі свинини в духовці
Якщо Ви любитель домашньої, натуральної консервації, то цей рецепт тушонки зі свинини по-домашньому дуже вам сподобається, і залишиться вашим улюбленим!
Приготування у Вас займе трішки часу, але результат того вартий! Тушонки закриваю вдосталь, так як один день моєї насиченої праці, вартує мого зекономленого часу в майбутньому. Лише відкрити і додавати її можна до будь-чого, до картоплі, макаронів, різних круп, чи просто поїсти з хлібом. Це неймовірно апетитно і смачно! Так як, погодьтесь, домашній продукт набагато смачніше і корисніше, ніж куплений в магазині.
Інгредієнти:
- Свинини – 5 кг (я беру з різних частин 2.5 кг+2.5 кг, напр: шиї і стегна)
- Сало – 1-1.5 кг
- Духм’яний перець горошком – по 2 шт. на банку (можна замінити чорним за смаком, якщо не подобається запах духм’яного)
- Лавровий лист (по 1 шт на банку)
- Сіль – 6 ст. л. (регул. за своїм смаком)
Приготування:
- Для початку потрібно підготувати наше м’ясо, промити його і дати повністю стекти зайвій рідині.
- Далі свинину нарізаємо великими шматками (приблизно розмірів курячого яйця), викласти в глибоку ємність, посолити та все ретельно перемішати.
- Так потрібно залишити м’ясо приблизно на годину для просочення.
- Сало звільняємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і розкладаємо на дно невеликих баночок, в мене це 700 мл. заздалегідь простерилізовані.
- Далі, зверху викладаємо шматки просоченого м’яса, заповнюємо по верхушки банки.
- Потім кладемо лавровий лист і духм’яний перець горошком.
- Накриваємо кришками, в мене це жерстяні без резинки.
- Викладаємо наші банки на деко, і наливаємо холодної води (так, щоб вода закривала половину баночки), якщо дечко не високе просто на дно налийте водички.
- Спочатку кладемо в духовку на температуру 200 градусів, а після появи соку вогонь зменшити до 140 градусів.
- Готувати 4.5 години.
- По закінченню часу банки виймаємо, закручуємо, чистими стерилізованими кришками.
- Перевертаємо вниз кришками і укутуємо в ковдру до повного охолодження.
- Охолодженні банки складаємо в підвал.
Джрело: