Сьогодні готую смачний гарбузовий сік про запас, після того, як прочитала на упаковці скільки там багато добавок, тепер не купую магазинний сік, готую сама. Найпростіший варіант соку і дуже смачний, в якому немає нічого зайвого. Готую відразу побільше тому, що діти п’ють його з задоволенням.
Ділюся рецептом з вами !
Кількість інгредієнтів вказано для п’яти літрів соку.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 3 кг ( вага очищеного гарбуза )
- Цукор – 0,5 кг
- Вода – 3 літри
- Лимонна кислота – 1 чай. ложка з ( гіркою )
Приготування:
- Підготовлений гарбуз мию, очищаю від шкірки і насіння.
- Нарізаю гарбуз шматочками.
- У каструлю наливаю два літри води.
- Нарізані шматочки гарбуза відправляю в каструлю. Ставлю на плиту і варю до готовності 10 хвилин.
- Готовий гарбуз перетворюю в пюре за допомогою блендера. Додаю ще один літр кип’яченої води і доводжу до потрібної мені консистенції.
- У гарбузову масу додаю цукор.
- Потім висипаю лимонну кислоту. Все ретельно розмішую.
- Ставлю каструлю на плиту і доводжу до кипіння, знімаю пінку. Варю 10 хвилин.
Гарбузовий сік готовий.
Розливаю гарячий сік по стерилізованих банках. Закриваю кришками.
Перевертаю вниз горлечком. Укутую. Залишаю до повного охолодження. Зберігаю в прохолодному темному місці.
Джрело: