Філіжанка

Практично увесь урожай гарбуза, я пускаю на “Гарбузовий сік”, виходить як магазинний, а робиться не складно – ділюся своїм рецептом

Практично увесь урожай гарбуза, я пускаю на "Гарбузовий сік", виходить як магазинний, а робиться не складно - ділюся своїм рецептом

Сьогодні готую смачний гарбузовий сік про запас, після того, як прочитала на упаковці скільки там багато добавок, тепер не купую магазинний сік, готую сама. Найпростіший варіант соку і дуже смачний, в якому немає нічого зайвого. Готую відразу побільше тому, що діти п’ють його з задоволенням.

Ділюся рецептом з вами !

Кількість інгредієнтів вказано для п’яти літрів соку.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 3 кг ( вага очищеного гарбуза )
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 3 літри
  • Лимонна кислота – 1 чай. ложка з ( гіркою )

Приготування:

  1. Підготовлений гарбуз мию, очищаю від шкірки і насіння.
  2. Нарізаю гарбуз шматочками.
  3. У каструлю наливаю два літри води.
  4. Нарізані шматочки гарбуза відправляю в каструлю. Ставлю на плиту і варю до готовності 10 хвилин.
  5. Готовий гарбуз перетворюю в пюре за допомогою блендера. Додаю ще один літр кип’яченої води і доводжу до потрібної мені консистенції.
  6. У гарбузову масу додаю цукор.
  7. Потім висипаю лимонну кислоту. Все ретельно розмішую.
  8. Ставлю каструлю на плиту і доводжу до кипіння, знімаю пінку. Варю 10 хвилин.

Гарбузовий сік готовий.

Розливаю гарячий сік по стерилізованих банках. Закриваю кришками.

Перевертаю вниз горлечком. Укутую. Залишаю до повного охолодження. Зберігаю в прохолодному темному місці.

Джрело:

plyashka.com