Філіжанка

Коли буряк починає в’янути, готую з нього універсальну заготовку: один раз роблю та використовую до наступного врожаю

Коли буряк починає в’янути, готую з нього універсальну заготовку: один раз роблю та використовую до наступного врожаю

Універсальна заготовка буряків на зиму

Один раз роблю та використовую до наступного врожаю! Моя універсальна заготівля буряків на зиму! “А навіщо його заготовляти? Він же цілий рік у магазинах продається” – це один із коментарів до подібного рецепту.

Розповідаю, навіщо ж я роблю таку заготівлю:

  1. Баночку з таким буряком у господарстві мати дуже зручно. Відкрив, нарізав та готово.
  2. Рецепт ідеально підходить і для маленького буряка та некондиційного, який проблематично зберігається навіть у підвалі.
  3. Банки можна зберігати при кімнатній температурі, що також дуже зручно, якщо немає підвалу або зайвого місця в холодильнику.
  4. І, до того ж, взимку буряк зовсім не такий, як зараз у сезон, не соковитий і не насичений.

Інгредієнти:

Буряків – беріть стільки, скільки влізе у банки

Маринад на 1 літр води:

  • Кип’ячена холодна вода 1 л.
  • Сіль 30 г.
  • Цукор 100 г.
  • Оцет 9% 60 мл.

Приготування:

  1. Заливаємо буряки водою і варимо з моменту закипання рівно 40 хвилин.
  2. Після зливаємо воду, повністю остуджуємо та очищаємо.
  3. Великий буряк нарізаємо на шматочки, дрібний залишаємо як є і вкладаємо в сухі чисті банки.Універсальна заготовка буряків на зиму
  4. У холодну кип’ячену воду всипаємо цукор, сіль, вливаємо 9% оцет і добре перемішуємо до повного розчинення.
  5. Заливаємо банки до верху і накриваємо кришками.

На дно каструлі стелем рушник, ставимо банки, заливаємо водою до плічок, ставимо на вогонь і стерилізуємо з моменту закипання 20-25 хвилин (залежно від об’єму банок).

Після стерилізації банки перевертаємо та залишаємо до повного остигання. Укутувати не треба.

Я зберігаю такі буряки в шафі при кімнатній температурі. Він добре зберігається навіть не один рік!

Такі буряки я додаю в борщі, вінегрети, оселедець під шубою і просто, як закуску з часником подаю. Для мене така заготовочка дуже зручна, частенько рятує та економить час! Пропорції для маринаду і саме приготування, на мою думку, теж ідеальне, щоб використовувати заготівлю абсолютно універсально.

Джрело:

plyashka.com