Універсальна заготовка буряків на зиму
Один раз роблю та використовую до наступного врожаю! Моя універсальна заготівля буряків на зиму! “А навіщо його заготовляти? Він же цілий рік у магазинах продається” – це один із коментарів до подібного рецепту.
Розповідаю, навіщо ж я роблю таку заготівлю:
- Баночку з таким буряком у господарстві мати дуже зручно. Відкрив, нарізав та готово.
- Рецепт ідеально підходить і для маленького буряка та некондиційного, який проблематично зберігається навіть у підвалі.
- Банки можна зберігати при кімнатній температурі, що також дуже зручно, якщо немає підвалу або зайвого місця в холодильнику.
- І, до того ж, взимку буряк зовсім не такий, як зараз у сезон, не соковитий і не насичений.
Інгредієнти:
Буряків – беріть стільки, скільки влізе у банки
Маринад на 1 літр води:
- Кип’ячена холодна вода 1 л.
- Сіль 30 г.
- Цукор 100 г.
- Оцет 9% 60 мл.
Приготування:
- Заливаємо буряки водою і варимо з моменту закипання рівно 40 хвилин.
- Після зливаємо воду, повністю остуджуємо та очищаємо.
- Великий буряк нарізаємо на шматочки, дрібний залишаємо як є і вкладаємо в сухі чисті банки.Універсальна заготовка буряків на зиму
- У холодну кип’ячену воду всипаємо цукор, сіль, вливаємо 9% оцет і добре перемішуємо до повного розчинення.
- Заливаємо банки до верху і накриваємо кришками.
На дно каструлі стелем рушник, ставимо банки, заливаємо водою до плічок, ставимо на вогонь і стерилізуємо з моменту закипання 20-25 хвилин (залежно від об’єму банок).
Після стерилізації банки перевертаємо та залишаємо до повного остигання. Укутувати не треба.
Я зберігаю такі буряки в шафі при кімнатній температурі. Він добре зберігається навіть не один рік!
Такі буряки я додаю в борщі, вінегрети, оселедець під шубою і просто, як закуску з часником подаю. Для мене така заготовочка дуже зручна, частенько рятує та економить час! Пропорції для маринаду і саме приготування, на мою думку, теж ідеальне, щоб використовувати заготівлю абсолютно універсально.
Джрело: