Раніше ніколи не пробувала готувати курячу грудку в поєднанні з капустою. Але якось вирішила поекспериментувати, і результат перевершив всі мої очікування. Вийшло дуже смачно, і тепер часто готую курячу грудку саме так.
Інгредієнти:
- Куряча грудка 2 шт
- Соєвий соус 2 ст. л
- Гірчиця 1,5 ч. л
- Мед 1 ч. л
- Часник 2 зубчики
- Капуста 100 г
- Цибуля 1/2 шт
- Сіль 1 ч. л
- Перець 1/2 ч. л
- Зелень 3 гілочки
- Помідор 1 середній або 3-4 чері
- Часник 4 зубчики
- Вершки 80 мл (4 ст. л)
Приготування:
- Беремо 2 курячі грудки і робимо уздовж по одному спритному надрізу. Їх потрібно зробити так, щоб всередину філе можна було покласти начинку.
- Далі готуємо маринад для м’яса. У мисці я змішую 2 ст. л. соєвого соусу, 1,5 ч. Л. гірчиці, 1,5 ч. Л. меду, 2 подрібнених зубчика часнику.
- Натираємо отриманим маринадом філе, і залишаємо м’ясо маринуватися на 10 хвилин.
- Тим часом готуємо начинку
- Потрібно нашаткувати 100 грамів капусти.
- У сковорідці розтоплюємо 20 грамів вершкового масла і додаємо 1 ст. л. олії.
- Подрібнюємо половинку цибулини і починаємо обсмажувати цибулю в маслі. Коли цибуля тільки почне набувати ніжно-золотистий колір, відправляємо в сковорідку капусту.
- Перемішуємо цибулю з капустою, додаємо 1 ч. Л. солі, ½ ч. Л. чорного меленого перцю, незадовго до готовності капусти в сковорідку потрібно буде ще додати 3 гілочки подрібненої петрушки.
Далі потрібно підготувати 3-4 помідора чері. Але якщо немає чері, то можна взяти 1 середній звичайний помідор.
- Нарізаємо помідори на кружечки і починаємо начиняти наше куряче філе.
- Спочатку викладаємо кружечки помідорів, потім поверх помідорів кладемо капустяну масу. Таким чином фаршируємо обидва шматочки курячої грудки.
- Відправляємо філе в форму для запікання. Близько шматочків м’яса я кладу пару шматочків часнику. Попередньо шматочки потрібно розчавити плоскою стороною ножа.
- Поливаємо м’ясо вершками. Досить буде 80 мілілітрів вершків. Розділимо вершки рівномірно, змащуємо шматочки м’яса пензликом при необхідності.
- Накриваємо форму фольгою і відправляємо м’ясо запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього прибираємо фольгу і продовжуємо запікати м’ясо ще 15 хвилин.
Порада. При подачі я рекомендую ще полити філе соусом, який залишився у формі для запікання.
Страва виходить дуже соковитою. І це саме завдяки капусті. Ніжне куряче м’ясо в поєднанні з капустою – це просто неймовірно смачно, прям новий погляд на грудку. А аромат запеченого часнику додасть страві пікантності.
Джрело: