Філіжанка

Показую, як смачно і просто я готую курячу грудку по-новому: один спритний надріз і 100 г капусти – це дуже смачно і соковито

Показую, як смачно і просто я готую курячу грудку по-новому: один спритний надріз і 100 г капусти – це дуже смачно і соковито

Раніше ніколи не пробувала готувати курячу грудку в поєднанні з капустою. Але якось вирішила поекспериментувати, і результат перевершив всі мої очікування. Вийшло дуже смачно, і тепер часто готую курячу грудку саме так.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 2 шт
  • Соєвий соус 2 ст. л
  • Гірчиця 1,5 ч. л
  • Мед 1 ч. л
  • Часник 2 зубчики
  • Капуста 100 г
  • Цибуля 1/2 шт
  • Сіль 1 ч. л
  • Перець 1/2 ч. л
  • Зелень 3 гілочки
  • Помідор 1 середній або 3-4 чері
  • Часник 4 зубчики
  • Вершки 80 мл (4 ст. л)

Приготування:

  1. Беремо 2 курячі грудки і робимо уздовж по одному спритному надрізу. Їх потрібно зробити так, щоб всередину філе можна було покласти начинку.
  2. Далі готуємо маринад для м’яса. У мисці я змішую 2 ст. л. соєвого соусу, 1,5 ч. Л. гірчиці, 1,5 ч. Л. меду, 2 подрібнених зубчика часнику.
  3. Натираємо отриманим маринадом філе, і залишаємо м’ясо маринуватися на 10 хвилин.
  4. Тим часом готуємо начинку
  5. Потрібно нашаткувати 100 грамів капусти.
  6. У сковорідці розтоплюємо 20 грамів вершкового масла і додаємо 1 ст. л. олії.
  7. Подрібнюємо половинку цибулини і починаємо обсмажувати цибулю в маслі. Коли цибуля тільки почне набувати ніжно-золотистий колір, відправляємо в сковорідку капусту.
  8. Перемішуємо цибулю з капустою, додаємо 1 ч. Л. солі, ½ ч. Л. чорного меленого перцю, незадовго до готовності капусти в сковорідку потрібно буде ще додати 3 гілочки подрібненої петрушки.

    Далі потрібно підготувати 3-4 помідора чері. Але якщо немає чері, то можна взяти 1 середній звичайний помідор.

  9. Нарізаємо помідори на кружечки і починаємо начиняти наше куряче філе.
  10. Спочатку викладаємо кружечки помідорів, потім поверх помідорів кладемо капустяну масу. Таким чином фаршируємо обидва шматочки курячої грудки.
  11. Відправляємо філе в форму для запікання. Близько шматочків м’яса я кладу пару шматочків часнику. Попередньо шматочки потрібно розчавити плоскою стороною ножа.
  12. Поливаємо м’ясо вершками. Досить буде 80 мілілітрів вершків. Розділимо вершки рівномірно, змащуємо шматочки м’яса пензликом при необхідності.
  13. Накриваємо форму фольгою і відправляємо м’ясо запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього прибираємо фольгу і продовжуємо запікати м’ясо ще 15 хвилин.

Порада. При подачі я рекомендую ще полити філе соусом, який залишився у формі для запікання.

Страва виходить дуже соковитою. І це саме завдяки капусті. Ніжне куряче м’ясо в поєднанні з капустою – це просто неймовірно смачно, прям новий погляд на грудку. А аромат запеченого часнику додасть страві пікантності.

Джрело:

plyashka.com