Сьогоднішня страва з розряду швидких та неклопітких. Буде готово менше ніж за чверть години. На столі рис із сосисками на сковороді.
Інгредієнти:
- 1 склянка пропареного рису
- 1 шт морква
- 1 шт цибуля
- 250 г сосисок
- 2 столова ложка томатного кетчупу
- 1 щіпка солі
- 1 щіпка меленого перцю
- 1 пучок кропу
- 1 столова ложка олії
- 2 склянки води
Приготування:
- Підготувати все потрібне. Сосиски підійдуть будь-які, можна навіть різних видів. Моркву та цибулю використовувати невеликі.
- Сосиски нарізати кружальцями і викласти на розігріту з олією сковороду.
- Обсмажити на середньому вогні до підрум’янювання. Забрати на тарілку
- Морквину натерти на тертці, цибулю подрібнити невеликими кубиками. Висипати на сковорідку, де були сосиски. Тримати до м’якості моркви та прозорості цибулі. Викласти кетчуп. У сезон можна використовувати свіжі помідори, але їх обов’язково очистити від шкірки.
- Прогріти хвилину, викласти промитий рис, посолити, приправити.
- Обсмажити до випаровування рідини. Влити воду.
- Як закипить, закрити кришкою, нагрівання знизити до мінімального та готувати, не відкриваючи сковорідку, 15 хвилин. Рис має бути практично м’яким, а рідини залишиться зовсім небагато. Повернути обсмажені сосиски.
- Змішати та потримати на плиті 5 хвилин, потім посипати нарубаним кропом і залишити постояти без нагріву ще кілька хвилин. За цей час рис пропариться, вбере аромати сосисок і дійде до готовності.
- Рис із сосисками на сковороді подавати у гарячому вигляді.
Джрело: