Всі знають і вміють пекти ліниву ачму з лаваша, крутити рулети з нього з різними начинками і смажити “швидкі” пиріжки-конвертики. А я печу оладки з нього.
Причому, начинку для таких оладок складаю на ходу, з того, що є в холодильнику. Ну дуже зручно і бюджетно. Тісто місити не треба, якщо є лаваш, з ним і готую.
Інгредієнти:
- 1 лист тонкого лаваша
- 2 сирих яйця
- 50 гр. твердого сиру
- 1 помідор
- сіль, зелень, спеції за смаком
- 1 сосиска або залишки м’яса або ковбаси за бажанням
Приготування:
- Нарізаю лаваш ножицями на довільні невеликі шматочки.
- А далі дивлюся, що є в “холодильнику”, щоб приготувати смачні оладки. Сьогодні у мене виявилася 1 сосиска баварська, запечена в духовці напередодні, сир, помідор, зелена цибуля і 1 гілочка кропу.
- Сир натираю на терці. Відразу скажу, що не пробувала готувати ні з плавленим, ні з розсольним сиром. Просто так склалося. Використовую будь-який твердий або напівтвердий сир.
- Яйця збиваю до піни. Я їх трохи підсолюю, тому що помідори і зелень окремо не солю.
- З’єдную лаваш, зелень, сир, помідори, м’ясо ( якщо є ), перемішую. На сковороду з олією ложкою викладаю суміш і обсмажую з двох сторін до красивої золотистості.
Найчастіше готую такі оладки без м’ясної добавки. Але, якщо залишається буквально щось мікроскопічне м’ясне: шматочок відварної курки, хвостик ковбаси або навіть котлета якась ніяка, то я все сміливо пускаю в начинку. “Кашу маслом не зіпсуєш”, а оладки — ковбасою.
Вони просто ідеальні для сніданку. Гарні і з собою взяти на роботу, і в дорогу, або дитині в школу в бутербродницю покласти. На пікнік або до пінного напою суворим чоловікам теж підійде.
Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.
Джрело: