Філіжанка

Найсмачніша фарширована картопля, запечена в беконі – ефектний спосіб, як апетитно подати картоплю

Найсмачніша фарширована картопля, запечена в беконі - ефектний спосіб, як апетитно подати картоплю

Якщо ви хочете подати на святковий стіл картоплю, але не знаєте, як оригінально це піднести, тоді мій рецепт точно для вас. Варто тільки нафарширувати картоплю м’ясною начинкою, попередньо зробивши в ній отвори, обмотати смужками ароматного бекону, як страва відразу заграє новими фарбами і буде вигідно виглядати на столі. Картопля виходить дуже смачною, а запечений бекон вигідно доповнює страву та наповнює її новими відтінками смаку.

Інгредієнти:

  • Бекон — 8 скибочка
  • Картопля — 8 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Перець чорний мелений — до смаку
  • Сіль — до смаку
  • Фарш м’ясний — 200 г

Приготування:

1. Підготувати необхідний набір інгредієнтів: картопля (краще рівну середнього розміру), будь-який м’ясний фарш, невелику цибулину, сіль, мелений чорний перець та скибочки бекону, можна копченого.

2. Картоплю ретельно помити зі щіткою, але не чистити.
Викласти картоплю в каструлю, залити водою, трохи посолити та відварити до напівготовності протягом 12-15 хвилин залежно від сорту картоплі.

3. Злити воду та очистити картоплю від шкірки.
За допомогою спеціального приладу, наприклад, ножа для видалення серцевини у яблука, вирізати в картоплі серединку.
Якщо у вас немає такого приладу, можна спробувати акуратно витягти серединку картоплі ножем.

4. М’ясний фарш змішати з терту на тертці або пропущену через м’ясорубку цибулею, сіллю та меленим чорним перцем.

5. Нафарширувати картоплю м’ясним фаршем.

6. Щільно обмотати фаршировану картоплю скибочками бекону.
Викласти картоплю на лист, покритий пергаментом.
Відправити лист у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

7. Ось така апетитна картка має вийти!

8. Подавати страву гарячою з улюбленим соусом або свіжими овочами.

Смачного!

Джрело:

plyashka.com