Смачні пампушки приготувала без начинки, те що треба до чаю чи компоту. Тісто звичайне дріжджове.
З цієї порції виходить багатенько.
Інгредієнти:
- 600 г теплої води
- 4 ст . л. цукру
- 40 г дріжджі живі
- Дрібка солі
- 70 г олія звичайна.
- 1,100 борошна
Приготування:
Приготувати опару.
В теплій воді розчинити дріжджі та цукор. Додати 5 ст. л. борошна. Все розмішати, дати підійти у теплому місці, має зробитись шапочка зверху.
Додати до опари сіль, поступово просіяне борошно. Олію підливаю потрохи при вимішуванні. Вимішую довго хвилин 15. Має вийти однорідне пухке тісто, що до рук не липне.
Ставимо в тепло для підйому на 1 год. Потім руками опускпємо тісто, даємо ще раз піднятись, це приблизно півгодини, хвилин 40.
Коли піднялось вдруге розкатуємо пласт тіста, трохи припиливши борошном, та вирізаємо пампушки.
Даємо хвилин 10 піднятись на коврику.
Випікаємо на олії, так щоб плавали. Виймаємо на паперовий рушник.
Можна присипати пудрою. Дуже пухкі та смачні.
Автор чудового рецепту – Оксана Костик
Джрело: