Навіщо голодувати коли можна дозволити собі такий смачний сніданок? І без шкоди для фігури. Просто та швидко. А ще в цьому рулеті немає цукру)
Якщо ви не хочете вмикати духовку, а хочеться чогось смачненького. Пропоную приготувати чудовий рулет. У ньому немає ні цукру, ні його замінників, але рулет вийшов солодким. Немає тіста, у звичайному його розумінні, але рулет скрутився. Я не використовувала желатин, але рулет чудово тримає форму і не розпадається.
До речі, готується швидко та просто.
Склад не писала, бо продукти можна взяти на око. Але для розрахунку КБЖУ використовувала такі пропорції:
- банан – 100 гр.,
- Нутове борошно – 25 гр.,
- какао – 20 гр.,
- Псилліум – 1 ч.л.,
- сир 5% – 125 гр.,
- Вершковий сир – 40 гр.,
- Малина – 40 гр.
Приготування:
- Стиглий банан розім’яла вилкою у пюре.
- Додала до нього какао-порошок без цукру та борошна.
- Я використовувала нутове борошно, тому що в ньому більше, порівняно з іншими, білків та менше вуглеводів. Але відразу уточню: смак «сирого» борошна (я ж не пекла рулет) своєрідний. У ньому явно відчувається смак гороху. Звісно, після термічної обробки цей присмак зникає.
- Мені зовсім не критично. Але, якщо вам не подобається нутове борошно, то можна його замінити на будь-яке інше.
- Я взагалі тільки потім здогадалася: треба було додати псилліум, а не борошно. Бо додаю борошно до банана… одну ложку, перемішую… другу ложку… а маса так і не щільніє. Потім уже додала ложку псилліуму і одразу стало те, що треба. Думаю, вівсянка також підійде.
- «Тісто» схоже на густу кашу.
- Розклала його на плівку у вигляді прямокутника ~15*20 см.
- Приготувала начинку. Для цього змішала звичайний брикетний сир та вершковий сир.
- Вершковий сир потрібен, щоб сир не розтікався і добре тримав форму. В оригінальному, не для схуднення, рецепті для цих цілей служить вершкове масло. Але нам, які худнуть, не можна ж стільки масла. Замінила його на сир і не помилилася
- До сиру додала трохи ванільного цукру.
- Начинку розклала поверх тіста.
- Уздовж довгого боку виклала ягоди у мене малина.
- Ягоди обов’язково мають бути висушені після миття. Щоб зайва вода не зробила начинку, щоб розтікалася.
- І за допомогою плівки згортаю рулет.
- Як бачите, від плівки він легко відходить.
Рулет прибрала в холодильник для стабілізації на кілька годин, можна на ніч.
І вранці насолоджувалася найсмачнішим сніданком.
Джрело: